Dvd
Nederlands
De ijzersterke Simson bindt de strijd aan tegen de overheersing van de Filistijnen
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Simson en Delila / regie Nicolas Roeg
Regisseur
Nicolas Roeg
Acteur
Elizabeth Hurley Dennis Hopper Diana Rigg 1938-2020 Eric Thal
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hilversum]:: A-Film, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 180 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling : Nederlands
EAN
8716777039441

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilm uit 1996 onder regie van Nicolas Roeg met in de hoofdrollen vele bekende acteurs zoals Dennis Hopper, Diana Rigg, Elizabeth Hurley en Michael Gambon. De film vertelt het verhaal van de sterke Simson wiens kracht zit in zijn lange haar. Na vele dwalingen bindt hij de strijd aan met de Filistijnse overheersers om zijn onderdrukte volk te redden. De film is onderdeel van de 21-delige televisieserie The Bible, waarin verhalen uit het oude testament zijn verfilmd. Het is een internationaal project waaraan verschillende landen en omroepen meededen, en de films zijn uitgezonden op televisie door de NCRV. In samenwerking met theologen uit allerlei richtingen is het bijbelverhaal zo nauwkeurig mogelijk gevolgd. Als bonus zijn toegevoegd filmografieën van hoofdrolspelers.

Over Nicolas Roeg

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door che
(Please credit as "Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.)

Nicolas Jack Roeg (Londen, 15 augustus 1928 – 23 november 2018) was een Brits filmregisseur die bekendstaat vanwege zijn bizarre psychologische thrillers.

Roeg begon zijn carrière als cameraman en maakte in 1970 zijn debuut als regisseur met de thriller Performance. Roegs succesvolste en beroemdste film is de paranormale thriller Don't Look Now uit 1974.

In de films van Roeg staan huwelijk en relaties altijd centraal. Zijn films gaan vaak over de negatieve eigenschappen van de mens, spiritualiteit en drugs. Altijd worden zijn films gekenmerkt door één of meerdere gewaagde seksscènes. Ook in technisch opzicht is zijn werk vernieuwend te noemen: Roeg experimenteert met ongewone camerastandpunten, tegendraadse montage-ideeën en het vreemd in beeld brengen van veelal exotische locaties. Roeg gebruikt in zijn films vaak psychedelische popmuziek van bekende artiesten, en ook spelen beroemde popzangers (onder anderen Mick Jagger, David Bowie en Art Garfu…Lees verder op Wikipedia