Titel
Enough said / regie en scen. Nicole Holofcener
Regisseur
Nicole Holofcener
Componist
Marcelo Zarvos
Acteur
Julia Louis-Dreyfus James Gandolfini Catherine Keener Toni Collette Ben Falcone
Taal
Engels
Parallelle titel
All about Albert
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626084143

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantische komedie van Nicole Holofcener (Please give) met Julia Louis-Dreyfus (Veep), James Gandolfini (The sopranos) en Catherine Keener. Eva is een gescheiden moeder van rond de vijftig die op een feestje de eveneens gescheiden Albert leert kennen. De twee hebben een heel verschillende levensstijl, maar toch ontstaat er een voorzichtige relatie. Eva is van beroep masseuse en raakt bevriend met een nieuwe klant die uitwijdt over de minder aantrekkelijke kanten van haar ex. Hierdoor komt Eva's relatie met Albert in gevaar, want het blijkt om hém te gaan. Gandolfini overleed onverwacht kort voor het uitkomen van deze film. NRC (18-1-'14): '(...) Dankzij het script van Nicole Holofcener, dat vol snedige oneliners zit, is het een grappige film. Julia Louis-Dreyfus vormt een overtuigend stel met Gandolfini en hun gesprekken vormen de hoogtepunten van de film.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 16-1-'14): '(...) Het romantische Enough Said is een film die op volwassen manier met liefde op latere…Lees verder

Over Nicole Holofcener

Nicole Holofcener (New York, 22 maart 1960) is een Amerikaans film- en televisieregisseuse en scenarioschrijfster.

Biografie

Nicole Holofcener werd geboren als de dochter van schrijver en kunstenaar Lawrence Holofcener en setontwerpster Carol Shapiro. Haar ouders scheidden toen ze een jaar oud was. Ze heeft een oudere zus, Suzanne Holofcener. Toen ze acht jaar oud was, hertrouwde haar moeder met de bekende filmproducent Charles H. Joffe, waarna ze met haar familie naar Hollywood verhuisde.

Omdat haar stiefvader de films van Woody Allen produceerde, bracht ze als kind veel tijd door op de filmsets van Allen. Ze figureerde ook in diens films Take the Money and Run (1969) en Sleeper (1973). Later mocht ze van Joffe als productieassistente meewerken aan A Midsummer Night's Sex Comedy (1982). Nadien assisteerde ze ook bij de montage van Hannah and Her Sisters (1986).

Holofcener studeerde aan de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties