Als binnen een neonazistische groep tussen Lars en Patrick een liefdesrelatie ontstaat, heeft dat vergaande consequenties
Titel
Brotherhood
Regisseur
Nicolo Donato
Componist
Simon Brenting Jesper Mechlenburg
Acteur
Thure Lindhardt David Dencik Nicolas Bro
Uniforme titel
Broderskab
Taal
Deens
Uitgever
Living Colour, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
96 min.
Aantekening
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717774232286

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Debuutfilm van de Deense regisseur Nicolo Donato, die ook meeschreef aan het scenario. Lars (Thure Lindhardt) verlaat tijdens zijn opleiding tot sergeant het leger en trekt weer in bij zijn ouders. Bij toeval komt hij in aanraking met een neonazistische groep, waarbij hij zich aansluit. Tussen Lars en medelid Patrick (David Dencik) ontstaat een liefdesrelatie en dat heeft vergaande consequenties. De reacties zijn verdeeld. Dana Linssen (NRC 20-10-'10) concludeert: 'Dat het Donato uiteindelijk toch gewoon om het gegeven van de verboden verhouding gaat, is zowel de kracht als de zwakte van de film. De liefde tussen Lars en neonazi Jimmy is romantisch en erotisch geloofwaardig, maar de neonazi's hadden net zo goed katholieken of Vikingen kunnen zijn. Niet alleen ideologisch, ook psychologisch laat Donato nogal wat steken vallen. (...)' Bart van der Put (Parool 20-10-'10): '(...) Dankzij de uitstekende vertolkingen van David Dencik en Thure Lindhardt is het makkelijk mee te leven met de t…Lees verder

Over Nicolo Donato

CC BY 3.0 - Foto van/door Sailko

Nicolò Donà van Nicolò Donato (28 januari 1539 - 9 mei 1618) was de 93ste Doge van Venetië. Hij regeerde maar 35 dagen, van zijn verkiezing op 10 april 1618 tot aan zijn dood.

Donato was de zoon van Giovanni Donà and Isabetta Morosini. Hij studeerde enige tijd in Padua voor hij de handel in ging. Hij verdiende een groot fortuin, maar bleef zijn hele leven gierig. Hij trouwde nooit, en liet uiteindelijk zijn fortuin na aan zijn broer Francesco en zijn neef Pietro.

Donato bleek niet bereid de grote sommen geld neer te tellen die er nodig waren om een hoge functie in de Republiek Venetië te verkrijgen. In 1617-18 probeerde Alfonso de la Cueva, markies van Bedmar, de Spaanse ambassadeur in Venetië, de republiek te destabiliseren door onenigheid te zaaien, opdat Spaanse troepen Venetië zouden kunnen binnen marcheren en de macht overnemen. Midden in deze crisis overleed de regerende Doge, Giovanni Bembo, op 16 maart 1618.

Donato werd op 10 april 1618 op…Lees verder op Wikipedia