Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Droomkasteel

Niels Verbinnen (auteur), Evy Van Guyse (illustrator)
In het park wordt het zandkasteel van de verlegen, non-binaire Riff verwoest. Kan Riff met de andere spelende kinderen vrienden maken en het kasteel repareren? Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Droomkasteel
Auteur
Niels Verbinnen
Illustrator
Evy Van Guyse
Taal
Nederlands
Uitgever
[Ekeren]: Studio Sesam, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789492784223 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een hedendaags prentenboek over de verlegen, non-binaire Riff, die naar het park gaat en vrienden maakt.Riff gaat met papa en paps naar het park, en maakt in de zandbak een mooi zandkasteel. Dan vliegt er een bal doorheen en heeft Riff hulp nodig om het kasteel weer op te bouwen. Lukt het om vrienden te maken en samen met de andere kinderen het kasteel weer op te bouwen? In vriendelijke stijl geschreven. Met kleurrijke illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar. Niels Verbinnen is auteur en architect. ‘Droomkasteel’ is zijn debuut.

Droomkasteel

Riff gaat op een zonnige dag met hun ouders naar het park. Daar bouwt hen een zandkasteel samen met hun nieuwe vriendjes: Milo en Pippa. Het zandkasteel dat ze bouwen zit vol fantasie. Zo ontdekken ze er een gevaarlijke reus, een schat en een leeuw. Opvallend in dit verhaal is hoe Milo wordt voorgesteld als ‘een jongetje’ en Pippa als ‘een meisje’. Riff zelf is non-binair.De verhaallijn is eenvoudig, maar heeft leuke vondsten. Zo wordt elke fantasie van de kinderen gekoppeld aan de realiteit. De grote voet van de reus blijkt een van de papa’s van Riff te zijn en de kanonskogel die het kasteel verwoest, is een bal in het park. De illustraties zijn gedetailleerd en bevatten de nodige fantasie. Jammer genoeg zijn de gezichtsuitdrukkingen eerder statisch. Zo is er weinig evolutie te zien in de monden en ogen van de personages.Een groot pluspunt in dit boekje is de meerstemmigheid en openheid naar nieuwe vormen van identiteit en seksualiteit. Bijzon…Lees verder