Het gezapige leven van het blowende jong stel Phoebe en Mike wordt verstoord als de CIA bij hen een inval doet. Mike blijkt een verleden te hebben waardoor hij als bedreigend gezien wordt.
Titel
American ultra
Regisseur
Nima Nourizadeh
Componist
Marcelo Zarvos
Acteur
Jesse Eisenberg Kristen Stewart
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2015
1 dvd-video
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045246563

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actiekomedie (2015) van Nima Nourizadeh (Project X) met Jesse Eisenberg (The social network) en Kristen Stewart (Twilight). Twintiger Mike gaat het liefst in wietnevelen gehuld door het leven, samen met zijn vriendin. Als Mike denkt dat twee in zwart geklede mannen zijn auto stelen, ontpopt hij zich tot een uiterst koelbloedige moordmachine. Mike weet zelf niet dat hij een slapende – maar dus net ontwaakte – cel is van de CIA en ooit is geprogrammeerd als superagent. CIA-chef Yates probeert Mike te stoppen, maar het woord ‘superagent’ zegt al genoeg, geen enkele agent lijkt tegen Mike opgewassen. Kevin Toma (Volkskrant 27-8-’15) geeft 3 sterren en vindt de film een ‘maffe genremix’. De actiescènes worden serieus genomen: ‘Hoogtepunt is de vrijwel in één take gefilmde scène in de supermarkt, waar Mike een compleet arrestatieteam uitschakelt met wat zich maar in de schappen aandient. Gloeilampen, koekenpannen en bevroren hompen vlees: allemaal prima moordwapens. Na een tijdje raakt de g…Lees verder

Over Nima Nourizadeh

Nima Nourizadeh (Londen, 12 november 1977) is een Brits-Iraanse regisseur. Zijn debuutfilm was de filmkomedie Project X, die in maart 2012 werd uitgebracht. Daarvoor maakte hij muziekvideo's voor Dizzee Rascal, Pink Grease, Franz Ferdinand, Bat for Lashes, Santigold, Hot Chip en Lily Allen.

Filmografie

Suggesties