Cd

Lullaby renditions of Nirvana

Nirvana (uitvoerder)
+1
Lullaby renditions of Nirvana
×
Lullaby renditions of Nirvana Lullaby renditions of Nirvana

Lullaby renditions of Nirvana

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Titel
Lullaby renditions of Nirvana
Uitvoerder
Nirvana (US)
Uitgever
Baby Rock, 2006
1 cd
EAN
0027297960923
CDR
LAX2389
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Cd met tien hits van de legendarische grunge-band uit de jaren negentig: Nirvana. De nummers zijn instrumentaal uitgevoerd in minimalistische klankschaal/mellotron/speelgoedpiano-vorm en bedoeld voor hippe jonge ouders om hun baby mee in slaap te krijgen. Het is een ware rage, je oude favorieten in een onschadelijk gemaakte versie. Of, zoals Nirvana zelf al verwoordde in 'Smells Like Teen Spirit': 'With the lights out, it's less dangerous.' Doen de slaapliedjes hun werk? Vast wel, al lijkt het wat naargeestig dat baby's in slaap sukkelen op de klanken van één van de meest nihilistische bands ter wereld. En jonge ouders, weest gewaarschuwd: op 't laatst werken àlle eindeloos herhaalde liedjes op je zenuwen, of het nu 'Kortjakje' is of 'About a girl.' Een gedeelte van het uitvouwbare omslagvel bevat een bouwplaat(je) voor een mobiel. Maakt deel uit van de serie 'Rockabye baby!', een uitgebreide serie met instrumentale bewerkingen van popklassiekers op cd. Vanaf ca. 0 jaar.

Over Nirvana

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door P.B. Rage from USA

Nirvana was een Amerikaanse grungeband die in 1987 werd opgericht in Aberdeen, Washington door zanger en gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. De band kende een reeks verschillende drummers van wie Dave Grohl, die in 1990 bij de band kwam, de langstzittende was.

De band vestigde zichzelf binnen de muziek-scene van Seattle door in 1989 het debuutalbum Bleach uit te brengen op het indie-label Sub Pop. Nadat de band tekende bij het grote label DGC Records, kende het onverwacht succes met de single "Smells Like Teen Spirit", van het tweede album Nevermind (1991). Hierop betrad Nirvana de mainstream en nam het het genre 'grunge' hierin mee. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als "stem van een generatie", terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager voor Generatie X. Cobain voelde zich ongemakkelijk bij alle aandacht en legde zich toe op de muziek, vindende dat de boodschap en artistieke visie van de band verkeerd werden geïnterpret…Lees verder op Wikipedia