Blad­muziek
Engels

Nirvana : play 8 songs with tab and sound-alike audio tracks

Nirvana (muziek)

Nirvana : play 8 songs with tab and sound-alike audio tracks

In de reeks:
Titel
Nirvana : play 8 songs with tab and sound-alike audio tracks
Muziek
Nirvana (US)
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard, [2010]
39 p.
Aantekening
Bezetting: drums, zang Met teksten Bevat: About a girl ; All apologies ; Come as you are ; Dumb ; Heart shaped box ; In bloom ; Lithium ; Smells like teen spirit.
ISBN
9781423446576 (paperback)
Plaatsingssuggestie
789.6 (SISO) Instrumenten bespelen ; Instrumenten bespelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel 17 in de serie Drum Play-Along met acht titels van de populairste grungeband uit de jaren negentig met natuurlijk Kurt Cobain op zang en gitaar. Met een erg goed klinkende cd, met (karaoke) en zonder drums. Een goede manier om de stijl van Dave Grohl (inmiddels Foo Fighters en Them Crooked Vultures) te leren. Niet geschikt voor beginners. Graad 3-4. 39 blz. EMI HL00700273.

Over Nirvana

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door P.B. Rage from USA

Nirvana was een Amerikaanse grungeband die in 1987 werd opgericht in Aberdeen, Washington door zanger en gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. De band kende een reeks verschillende drummers van wie Dave Grohl, die in 1990 bij de band kwam, de langstzittende was.

De band vestigde zichzelf binnen de muziek-scene van Seattle door in 1989 het debuutalbum Bleach uit te brengen op het indie-label Sub Pop. Nadat de band tekende bij het grote label DGC Records, kende het onverwacht succes met de single "Smells Like Teen Spirit", van het tweede album Nevermind (1991). Hierop betrad Nirvana de mainstream en nam het het genre 'grunge' hierin mee. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als "stem van een generatie", terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager voor Generatie X. Cobain voelde zich ongemakkelijk bij alle aandacht en legde zich toe op de muziek, vindende dat de boodschap en artistieke visie van de band verkeerd werden geïnterpret…Lees verder op Wikipedia