Strip
Nederlands

Bingo, baby!

Nix (auteur)
+1
Bingo, baby!
×
Bingo, baby! Bingo, baby!

Bingo, baby!

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Buurtpolitie krijgt verschillende meldingen binnen van vreemde inbraken. De dieven zijn duidelijk goed voorbereid en steeds op zoek naar iets specifieks... Aan onze moedige agenten om dit mysterie op te lossen.
Onderwerp
Politie
Titel
Bingo, baby!
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018 | Andere uitgaves
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002266522 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'De Buurtpolitie' is een in Vlaanderen populaire tv-serie, gebaseerd op echte verhalen. Nix, bekend van 'Kinky en Cosy', zet in de stripversie alles naar zijn eigen hand. Karikaturale personages die licht absurde dingen meemaken. Ditmaal gaat het om merkwaardige inbraken waarbij het niet om dure buit gaat maar voorwerpen en zaken die op het eerste gezicht geen onderling verband lijken te hebben: een 24-delig familieservies, een partij wijn, twee ringen en een bruidsjurk. Door knap te rechercheren weet de politie met hulp van een bebaarde bejaarde uitvinder achter de identiteit van de dieven te komen en ze in de boeien te slaan. Vlot verteld verhaal in vrolijke kleuren en met de nodige (on)voorspelbare humor. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Mister_Moustache' (2018)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia