Strip
Nederlands

Deathfix : de misdaadthriller met een (zweet)geurtje

Nix (auteur), Benus (illustrator)

Deathfix : de misdaadthriller met een (zweet)geurtje

In de reeks:
Gus is de toptrainer van Sporting Club Moskou. Als geen ander weet hij zijn spelers te motiveren om zichzelf te overtre'en. De voorbereidingen voor de wereldbeker lopen als een trein: Gus maakt zich op voor een heuse zegetocht. Maar helaas voor hem en zijn sportieve vrienden is het WK geen ponykamp. Trainers die het op een akkoordje gooien, spelers die afgedreigd worden: naast de grasmat wordt het
Onderwerp
Voetbal
Titel
Deathfix : de misdaadthriller met een (zweet)geurtje
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2019
151 p. : ill.
ISBN
9789031437009 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 42 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Benus en Nix horen bij de New Wave van Vlaamse cartoonisten en publiceerden in vele stripbladen, hun stijl is cartoonesk. Het stripverhaal is actueel: Gus, de trainer van FC Moskou, wordt gedwongen tot matchfixing door een Chinese bende. Gus (in het geheim homo, iets waar je in Moskou beter niet voor uit kunt komen) wordt net zolang geïntimideerd door een Chinese bende tot hij toegeeft. De voorzitter van FC Moskou doet ook aan matchfixing, maar verplicht zich tot andere uitslagen. Gevolg: problemen van ernstige aard. Door de hulp van een - eveneens homoseksuele - politiecommissaris weet hij te ontkomen Maar niet echt. De arm der Chinezen is lang. Het verhaal loopt dus bepaald niet goed af, zoals dat in de werkelijkheid ook het geval zal zijn. Er zit vaart in, de spanning wordt mooi opgebouwd. De wat platte, karikaturale vormgeving, zorgt onder meer voor een wat stereotiepe weergave van met name Chinezen, en is ook in tegenstelling tot de lugubere sfeer die om matchfixing heen zal hang…Lees verder

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia