Strip
Nederlands

Kinky & Cosy. 1

Nix (auteur)
Eenstrooks ballonstrips.
Titel
Kinky & Cosy. 1
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Ballon Media, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789462102668 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kinky en Cosy zijn de ondeugende nichtjes van Suske en Wiske. Dat wil zeggen dat deze Vlaamse humoristische strip qua sfeer dichter bij de grappen van Kamagurka en Herr Seele ligt. Dit houdt in dat de avonturen van beide (puber)meisjes zich afspelen in een absurd universum waarin vooral het ouderlijke huis en de school figureren, gepersonifieerd door respectievelijk hun ouders en een leraar. De tekenstijl die aan voornoemde stripauteurs en aan Gerrit de Jager doet denken, sluit hier perfect bij aan. Een strip die vooral op (jong)volwassenen lijkt gericht met gevoel voor humor. Achter in het album is een aantal puzzels opgenomen, waarvan het duidelijk is dat die niet hoeven te worden ingevuld.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia