Strip
Nederlands

Kinky & Cosy

Nix (auteur), Bart Schoofs (illustrator)
Eenstrooks ballonstrips.
Titel
Kinky & Cosy
Auteur
Nix
Illustrator
Bart Schoofs
Taal
Nederlands
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2014 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
Verschijningsdatum
24-12-2014
ISBN
9789058856586 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersonen in deze strip zijn twee zusjes in rode jurkjes van een jaar of acht, die door hun kinderlogica voor absurde slapsticksituaties zorgen. Hun op zijn zachtst gezegd wat merkwaardige ouders laten zich hierin overigens ook niet onbetuigd. Basispatroon: gags van drie plaatjes, maar ook enkele verhaaltjes van één tot maximaal zes pagina's en tot slot vier pagina's met ieder twee beeldgrapjes (zoek de verschillen, trek lijn door punten om oplossing te vinden, kleurplaat en dergelijke). In België is de strip uitgegroeid tot een hype, met zes verschenen albums en een eigen serie korte filmpjes op de Vlaamse tv. Bij uitgeverij Blloan verscheen dit jaar een gebonden compilatie van 292 bladzijden. Tekenaar Marnix Verduyn, docent stripfaculteit kunstacademie, won diverse prijzen met zijn werk en mocht zelfs een tentoonstelling (experience) inrichten op het jaarlijkse stripfestival in Angoulème. Sterk wisselende pagina-indeling, simplistische tekeningen en inkleuring, past goed bij de …Lees verder

Over Nix

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia