Strip
Nederlands

Kinky & Cosy

Nix (auteur)
Eenstrooks ballonstrips.
Titel
Kinky & Cosy
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2016 | Andere uitgaves
[48] p. : ill.
ISBN
9789462104068 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kinky en Cosy beleven al sinds 2001 de meest bizarre, humoristische avonturen en na vijftien jaar zijn ze nog steeds even grappig. Het is niet voor niets dat de strip in 2006 in Angoulême werd bekroond met de prijs voor het beste humoristische album. De roodgejurkte tweelingmeisjes Kinky en Cosy zijn de hele dag bezig met kattenkwaad, vervelen zich en komen soms in de problemen. Zoals ook in het iets langere verhaal 'Misdaad en roomijs'. Een maffiabaas wil een middel dat superkracht geeft. Een wetenschapper ontdekt de formule bij toeval in een keuken van een bejaardentehuis. Mijnheer Triljoen wil weten of het ook bij jonge mensen werkt en ontvoert Kinky en Cosy. Op het gebied van korte humoristische strips steekt Kinky en Cosy ver boven het maaiveld uit met een aaneenschakeling van absurde, originele grappen, waarin een kampioen kleiduifschieten een invasie van vliegende schotels afslaat, Kinky en Cosy verdwalen in een spiegelpaleis enzovoort. Achterin enkele pagina's met evenmin seri…Lees verder

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia