Strip
Nederlands

Schijn bedriegt

Nix (auteur)
+1
Schijn bedriegt
×
Schijn bedriegt Schijn bedriegt

Schijn bedriegt

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gonda ontmoet via Tinder een nieuwe man. Het is een stoere bink met een snelle wagen die haar rond zijn vinger windt. Tante Maria verdenkt hem ervan een crimineel te zijn, aangezien hij aan de vijf ‘ganstervoorwaarden’ beantwoordt. Ondertussen zet het team van de Buurtpolitie een undercoveroperatie op, maar dat loopt helaas niet van een leien dakje...
Onderwerp
Politie
Titel
Schijn bedriegt
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002269974 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gonda, interieurverzorgster op het politiebureau, is in de zevende hemel: ze heeft via Tinder een date! Haar tante Maria waarschuwt haar: het zou wel eens een gangster kunnen zijn. Intussen zijn twee gevaarlijke bandieten betrokken bij de roof van een duur halssnoer. Zij hebben een ontmoeting in het stadspark. Eén van de agenten gaat als undercover om hen op heterdaad te betrappen. Dat loopt volledig mis. Ballonstrip naar aanleiding van de gelijknamige Vlaamse televisieserie. Een simpel verhaal, karikaturaal getekend, dun omkaderd, ingewassen. Eenvoudig taalgebruik met Vlaamse accenten. Voor liefhebbers van ongecompliceerde, pretentieloze humor. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De zombie' (2020)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia