Veertiger Roger verhuist van New York naar Los Angeles om op het huis van zijn broer te passen en over het leven na te denken
Titel
Greenberg
Regisseur
Noah Baumbach
Acteur
Ben Stiller Jennifer Jason Leigh Rhys Ifans
Componist
James Murphy
Taal
Engels
Uitgever
Video Film Express, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
103 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053014185

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een tragikomedie uit 2010 van Noah Baumbach (Margot at the wedding; The squid and the whale) met in de hoofdrollen Ben Stiller (Night at the museum; Tropic thunder), Rhys Ifans en Jennifer Jason Leigh. Roger Greenberg is een veertiger die na 15 jaar uit New York terugkeert naar Los Angeles om op het huis en de hond van zijn succesvolle broer te passen. Roger zelf is werkloos, somber en neurotisch, zijn oude vrienden zijn gesetteld en zitten niet op zijn problemen te wachten. Lichtpuntje is de twintigjarige Flo (Greta Gerwig), de huishoudelijke hulp van zijn broer. Ronald Rovers (juli/augustus '10): '(...) Greenberg is confronterender, zeker, maar ook optimistischer en in die zin evenwichtiger dan Baumbachs vorige films. (...)' Dana Linssen (NRC 7-7-'10): '(...) Eigenlijk is het onmogelijk om níét van Greenberg te gaan houden en dat heeft om te beginnen alles te maken met acteur Ben Stiller (...) Het is die angstaanjagend kale eerlijkheid die Greenberg zo indrukwekkend menselijk maakt…Lees verder

Over Noah Baumbach

CC BY 2.0 - Foto van/door Clementine Gallot

Noah Baumbach (Brooklyn, New York, 3 september 1969) is een Amerikaans regisseur, filmproducent en scenarioschrijver. Baumbach is van 2005 tot 2013 getrouwd geweest met actrice Jennifer Jason Leigh.

Baumbachs ouders schreven en recenseerden (onder meer films). In 2005 bracht Baumbach een semi-autobiografische film uit over zijn jeugd in Brooklyn, en de scheiding van zijn ouders: The Squid and the Whale. De film werd een festivalhit en Baumbach werd genomineerd voor een Oscar voor het beste scenario, dat hij ook schreef. De popgroep Noah and the Whale vernoemde zich naar Baumbach en zijn film.

In 2007 kwam van Baumbach een comedy-drama uit: Margot at the Wedding. In deze film speelden onder andere zijn vrouw Leigh, Nicole Kidman en Jack Black.

Baumbach werkt nu en dan samen met regisseur Wes Anderson. Samen schreven ze onder meer de film The Life Aquatic with Steve Zissou, in 2004.

FilmografieLees verder op Wikipedia

Suggesties