Boek
Nederlands

In de tuin

Noëlle Smit (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje en haar moeder werken samen hard in hun moestuin. Elke maand gebeurt er iets anders. Ze zaaien, planten, verzorgen, oogsten en eten er allerlei soorten groenten en fruit. Prentenboek met sfeervolle, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Natuur, Seizoenen, Tuinen
Titel
In de tuin / tekst en illustraties Noëlle Smit
Auteur
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
[25] p. : ill.
ISBN
9789045122823 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Natuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een meisje en haar moeder verzorgen samen een moestuin en worden een jaar lang, van januari tot en met december, gevolgd; steeds wordt linksonder de maand van het jaar benoemd. Op iedere prent over een dubbele pagina is te zien wat de moestuin te bieden heeft of wat er moet gebeuren in de tijd van het jaar. Prentenboek in de stijl van het tekstloze prentenboek ‘Naar de markt’ (2017)*. Dit keer is het meisje ik-figuur en wordt ze niet (zoals eerder op de achterflap) bij naam genoemd, maar het zijn duidelijk dezelfde figuren. Ook staat in deze uitgave op elke pagina, in een witte balk onder de illustraties, een enkele tekstregel. De eenvoudige zinnen geven aan wat op de tekeningen te zien is (‘We maken mooie rijtjes en vakken.’), of ze geven extra informatie (‘De lente komt eraan.’), of stellen een vraag (‘Ra, ra waar ben ik?’, ‘Help je mee?’). De eenvoud van de tekst steekt af tegen de rijkdom van de prenten, die ieder een kunstwerk op zich zijn, vol prachtige kleuren, vormen, patronen…Lees verder

Over Noëlle Smit

Noëlle Smit (Alkmaar, 28 september 1972) is een freelance-illustrator.

Loopbaan

Smit volgde een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij aanvankelijk koos voor grafisch vormgeven en daarna de overstap maakte naar illustratieve vormgeving. Sinds het afronden van haar studie in 1999 is zij werkzaam als freelance-illustrator. Sindsdien zijn er vele kinderboeken met illustraties van haar verschenen.

Haar prentenboeken verschenen bij verschillende uitgeverijen en werden vertaald in meer dan tien talen.

Bibliografie

  • De peperdans van Panzibas (Harm de Jonge)
  • De liefste vraag (Harm de Jonge)
  • Het vliegfeest (Harm de Jonge)
  • Supervrienden (Fiona Rempt)
  • Kampioenen (Fiona Rempt)
  • Eén muisje kan geen optocht zijn (Lida Dykstra)
  • De wedstrijd (Sanne de Bakker)Lees verder op Wikipedia