Boek
Engels

Blood magick

Nora Roberts (auteur)
Derde deel van de O'Dwyer trilogie waarin de ex-geliefden Brannna en Finbar hun problemen met elkaar opzij zetten om samen Cabhan te verslaan.
Onderwerp
Ierland
Titel
Blood magick
Auteur
Nora Roberts
Taal
Engels
Uitgever
New York: Berkley, 2014
322 p.
ISBN
9780425259870 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de Ierse legende uit 1276 waar dit derde deel van de O'Dwyer trilogie mee begint, keren de inmiddels volwassen kinderen terug naar hun geboortehuis om wraak te nemen op Cabhan de tovenaar van het kwaad die hun vader en moeder vermoord heeft. Ondanks hun magische krachten lukt het ze niet, zodat hun nazaten eeuwen later deze taak moeten volbrengen. Brannna en Finbar, ex-geliefden die in dit deel centraal staan, moeten hun problemen met elkaar opzij zetten om samen Cabhan te verslaan. In een toegankelijke stijl worden de twee hoofdpersonen afwisselend gevolgd en laat de Amerikaanse bestseller auteur (1950) van talloze werken, het verleden in het heden doorspelen in dromen en visioenen. Soms komen de dagelijkse, huishoudelijke, klussen iets te uitgebreid aan bod, wat ten koste gaat van de vaart en de spanning. Het verhaal speelt zich af in Mayo County in de omgeving van Ashford Castle, dat nu als hotel geboekt kan worden (foto achterin het boek). Voor liefhebbers van romantische fant…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)