Een vrouw die professioneel op huizen past is getuige van een dubbele moord en gaat met de broer van een van de slachtoffers op zoek naar motief en dader.
Titel
De schilder
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Karien Gommers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The collector
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014 | Andere uitgaven
432 p.
ISBN
9789022569504 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lila Emerson heeft een prachtig beroep: ze is professioneel huizenoppasser en is zo vrij als een vogeltje en ziet heel wat van de wereld. Op een avond is ze vanuit haar oppashuis getuige van een dubbele moord. Samen met de broer van een van de slachtoffers gaat ze op zoek naar motief en dader. Deze zoektocht blijkt zeker niet zonder gevaar, maar uiteindelijk kunnen ze elkaar in de armen vallen. Redelijk vlot geschreven , vrij spannende romantische thriller met een stereotiepe en enigszins voorspelbare verhaallijn en karakters. De auteur (1950) publiceerde meer dan tweehonderd romans die in meer dan dertig talen werden vertaald. Voor (vnl. vrouwelijke) liefhebbers van spannende en romantische verhalen. Kleine druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia