Het definitieve gevecht tussen mensen en vampiers komt dichterbij, maar de aantrekkingskracht tussen een mens en een vampier zorgt voor onrust.
Titel
De stille vallei
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Verteller
Martine Derycke  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Valley of silence
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2018
1 cd
Speelduur
13:37
Oorspr. uitgever
Boekerij
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit laatste deel van de Cirkel-trilogie* bewapenen de inwoners van Geall zich om de strijd tegen de vampiers aan te gaan. Als koningin Moira het zoontje van de vampierkoningin doodt, heeft deze als enige doel Moira te vermoorden. Van de zes uitverkorenen die samen een cirkel vormen hebben alleen de vampier Cían en koningin Moira geen relatie. Hoewel Cían van Moira houdt is er geen toekomst mogelijk, hij blijft immers eeuwig leven en zij zal oud worden en sterven. Het is een spannend slot van de trilogie, maar het grootste deel van het verhaal gaat over de onmogelijke liefde tussen een sterveling en een vampier, met alle bijbehorende misverstanden en hartstochtelijke scenes. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het romantische genre.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia