Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Valkenier Connor O'Dwyer is trots op zijn thuisland County Mayo, waar zijn zuster Branna woont en werkt en waar zijn nicht Iona de ware liefde heeft gevonden. Connor zelf heeft gevoelens voor Branna's beste vriendin Meara, die de ogen van een zigeunerin heeft en het lichaam van een godin. Frustrerend genoeg houdt Meara liever wat afstand, bang als ze is om haarzelf en hun vriendschap te verliezen.
Onderwerp
Ierland
Titel
Gesloten hart
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadow spell
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Andere uitgaven
351 p.
ISBN
9789022581728

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Connor, Branna en Iona hebben een bijzondere binding aan hun middeleeuwse voorouders Eamon, Brannaugh en Teagan. De eerste hoofdstukken spelen in 1268; daarna gaat het verhaal verder in de 21e eeuw. Alle zes zijn ze Keltische heksen en tussen alle dagelijkse dingen door is daar de strijd tegen de duistere tovenaar Cabhan, een strijd tussen witte en zwarte magie. Connor is verliefd op Meara, die geen heks is, maar Cabhan heeft het ook op Meara voorzien, wat bedreigende situaties oplevert. Een roman die, gezien de flaptekst en de motto’s voorin, op het eerste gezicht een gewoon romantisch verhaal is, maar uiteindelijk fantasy blijkt te zijn. De heksen vliegen, praten met dieren, brouwen toverdranken en verplaatsen zich in elkaars gedachten. Het gebruik van toverspreuken voor onnozele zaken (kamer opruimen, gebraden kippetjes tevoorschijn toveren) komt goedkoop over. Deel 2 van 'De Ierse trilogie'. Vervolg op 'Meer dan liefde'*.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia