Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een jonge vrouw heeft bijzondere krachten maar wil daaraan niet toegeven, tot een jonge wetenschapper haar krachten wil onderzoeken.
Titel
Hemel en aarde
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Eny Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heaven and earth
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Andere uitgaves
295 p.
ISBN
9789022568378 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het tweede deel van de trilogie 'Het eiland van de drie zusters' waarin we lezen over het ontstaan van het eiland, toen drie vrouwen in 1692 een toevluchtsoord zochten om te ontsnappen aan de heksenjacht. Mia, Nell en Ripley zijn afstammelingen van de drie zuster en hebben alledrie de 'gave'. Door het sluiten van de kring werd Nell gered van haar gewelddadige echtgenoot Evan, die nu opgesloten zit in een instelling. Sinds haar huwelijk met de sheriff voelt Nell zich heel gelukkig en ze gaat helemaal op in haar werk. Mia en Nell accepteren het feit dat ze heksen zijn, maar Ripley verzet er zich tegen met hand en tand.

In dit deel brengt Roberts de paranormale wetenschapper Dr. Mac Alister Booke ten tonele. Hij bezoekt het eiland gewapend met ladingen apparatuur om metingen te doen van de magische vibraties die er nog steeds voelbaar zijn. Hij raakt in de ban van Ripley en we volgen de geduldige en vreedzame Mac in zijn pogingen om Ripley beter te leren kennen. Het verhaal…Lees verder
Het Eiland van de drie Zusters is een toevluchtsoord geweest voor drie vrouwen die aan de heksenvervolging wisten te ontkomen. Drie vrouwen die nu op het eiland wonen, zijn afstammelingen van deze heksen en hebben zelf bijzondere gaven. Ripley is een van hen, maar wil absoluut niets van haar gaven weten en reageert zeer heftig als ze ter sprake komen. Wetenschapper Mac wil onderzoek doen naar de bijzondere vrouwen en hoewel ze zich ertegen probeert te verzetten, raakt Ripley verliefd. Als een boze geest bezit neemt van een bezoeker op het eiland, moet Ripley al haar magische krachten aanwenden om het gevaar te weren. Het zelfstandig leesbare tweede deel van een trilogie, na 'Dansen op lucht'*. Dit deel gaat over een vrouw die zichzelf niet wil of kan accepteren. Door omstandigheden en liefde leert ze om te gaan met haar krachten. Het verhaal is vooral een herhaling van de woede en ontkenning van Ripley. Het blijft allemaal een beetje vaag, de schrijfster slaagt er niet echt in om duid…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)