Hoewel de daders van een schietpartij in een winkelcentrum worden doodgeschoten, zijn twee overlevenden hun leven niet zeker omdat het brein achter deze tragedie de klus wil afmaken.
Titel
Kijk niet terug
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shelter in place
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaven
491 p.
ISBN
9789022591796 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie schutters openen de aanval in een winkelcentrum en bioscoop. Er zijn veel doden, onder wie de schutters. Maar wat blijkt, zij waren niet het brein achter de schietpartij. Het brein leeft nog en is boos op de overlevenden en wil het werk van de drie schutters afmaken. Simone belde als een van de eersten de politie. Reed heeft zijn doel in het leven gevonden na de schietpartij. Beiden zijn belangrijke overlevenden en spelen een grote rol in het verhaal, dat met soms grote sprongen in de tijd heel spannend wordt verteld. De verschillende perspectieven maken het verhaal interessant en de plotwendingen maken het tot een boeiend geheel. Op sommige momenten is het verhaal wat traag en voelt dan wat Amerikaans aan, maar uiteindelijk zit de lezer bij de ontknoping op het puntje van zijn stoel. Voor liefhebbers van thrillers over actuele onderwerpen (schietpartijen), waar ook een element van romantiek aan te pas komt.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties