Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verbonden door het lot

Nora Roberts (auteur), Karin Breuker (vertaler)
Journaliste Quinn Black gaat op onderzoek uit in een dorp waar de bewoners elke zeven jaar bezeten lijken te zijn door duivelse machten.
Titel
Verbonden door het lot
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood brothers
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Andere uitgaven
349 p.
ISBN
9789022573945 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het afgelegen Hawkins Hollow gebeuren elke zeven jaar gedurende een week gruwelijke dingen. Journaliste Quinn Black is erg geïnteresseerd en wil hierover schrijven. Zodra ze in het dorp komt, ziet ze akelige verschijningen. Het blijkt dat al eeuwenlang een duivelse macht Hawkins Hollow bezet houdt. Drie jonge mannen hebben als rechtstreekse afstammelingen van de eerste bewoners magische krachten en proberen de demonen te vernietigen. Toevallig blijken Quinn en haar twee vriendinnen ook bloedlijnen in het dorp te hebben. Samen met de mannen gaan ze het gevecht aan. Dit romantische horrorverhaal is het eerste deel van de ‘Teken van zeven-trilogie’. Het verhaal is spannend maar erg voorspelbaar. Veel tijd wordt besteed aan de relatie tussen Quinn en haar geliefde, een van de mannen uit het dorp. Sommige stukken doen sterk denken aan boeken van Stephen King. De schrijfster slaagt er niet in de spanning vast te houden, romantiek staat voorop.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia