Rowan (18) blust bosbranden, zoals destijds haar vader. Ze traint een groep nieuwelingen en met een van hen, Gull, bloeit een romance op. Tegelijkertijd wordt Rowan gekweld door herinneringen aan het vorige seizoen, toen een collega bij een brand omkwam.
Titel
Vuurdoop
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chasing fire
Editie
5de dr.
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Andere uitgaven
479 p.
ISBN
9789022568934 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rowan (18) blust bosbranden, zoals destijds haar vader deed. Ze traint een groep nieuwelingen en met een van hen, Gull, bloeit een romance op. Tegelijkertijd wordt Rowan gekweld door herinneringen aan het vorige seizoen, toen een collega bij een brand omkwam. Er volgen beschuldigingen, bedreigingen, sabotage en grote, gevaarlijke branden. Dit brengt Rowan en Gull in groot gevaar en tot samenwerking. De Amerikaanse bestsellerschrijfster (1950) weet romantiek, humor en spanning goed te combineren en tekent de bossen van Montana schitterend. Het verhaal, in de derde persoon, kent weer, zoals vaker in haar romans, een stoere, sterke vrouw en knappe man. De bedreigingen zorgen voor een thrillerelement. De auteur, die ook misdaadromans schreef onder het pseudoniem J.D. Robb, staat vaak op de New York Times bestsellerlijst. Vier romans zijn voor televisie verfilmd. Ze schreef meer dan 160 romans en thrillers. Deze boeiende roman kent ontroerende, spitse, maar ook grove dialogen en weet spann…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties