Makkelijk lezen
Engels

Caged

Norah McClintock (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De speelse labrador van Kenzie is op een ochtend verdwenen. Hij blijkt meegenomen door een bende die honden steelt voor hondengevechten. Samen met een schoolgenootje vindt Kenzie de boerderij waar de honden worden vastgehouden. Kan Kenzie zijn hond bevrijden voordat hij vals is gemaakt? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Honden, Verdwijningen
Titel
Caged
Auteur
Norah McClintock
Taal
Engels
Uitgever
[Victoria]: Orca Book Publishers, 2017
106 p.
ISBN
9781459814998 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De speelse labrador Clancy is op een ochtend spoorloos verdwenen, terwijl hij toch in een aan alle kanten afgesloten tuin rondliep. Zijn baasje Kenzie gaat op zoek en dankzij de hulp van zijn eigenlijk niet zo geliefde schoolgenootje Gayle, komt hij erachter dat een bende honden steelt voor hondengevechten. De politie weigert in eerste instantie in te grijpen. Samen met Gayle ontdekt Kenzie de boerderij waar de dieren worden vastgehouden en vals worden gemaakt. Kunnen ze de honden bevrijden? Een snel verteld verhaal uit de serie 'Orca Soundings'* zonder al te veel uitweidingen, geschreven in eenvoudig, makkelijk verteerbaar Engels en daarom heel bruikbaar voor Nederlandstalige vmbo-leerlingen in de bovenbouw. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Norah McClintock

Norah McClintock (Pointe-Claire, 11 maart 1952 - 6 februari 2017) was een Canadees schrijver van kinderboeken.

Werk

Norah McClintock werd in Canada tot de grote misdaadauteurs gerekend. Voor haar boeken won ze vier keer de Arthur Ellis-prijs voor beste misdaadboek voor jeugd. Eigenlijk was ze freelance redacteur, maar ondanks haar werk slaagde ze er in bijna jaarlijks een boek te schrijven.

Bekroningen

  • 1998: Arthur Ellis-prijs voor Het lijk in de kelder
  • 1999: Arthur Ellis-prijs voor Sins of the father
  • 2002: Arthur Ellis-prijs voor Doodsbang
  • 2003: Arthur Ellis-prijs voor Break en Enter

Externe link

  • Website