Dvd
Engels

In the heat of the night

Norman Jewison (regisseur), Quincy Jones (componist), John Ball (naar het werk van)
Thriller waarin een conservatieve politiechef samen met een zwarte collega de moord op een zakenman onderzoekt
Titel
In the heat of the night
Regisseur
Norman Jewison
Componist
Quincy Jones
Naar het werk van
John Ball
Acteur
Sidney Poitier Rod Steiger
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM Home Entertainment, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1967
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden Breedbeeldeditie
EAN
8712626007739

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1967 van regisseur Norman Jewison. Met in de hoofdrollen Sidney Poitier en Rod Steiger. In een stadje in het zuiden van de VS is een zakenman vermoord. Een uit Philadelphia afkomstige zwarte rechercheur op doorreis wordt in eerste instantie zelf van het misdrijf beschuldigd. Hij wil aan het onderzoek meewerken en moet daarbij samenwerken met de plaatselijke conservatieve sheriff die echter weinig op heeft met zwarten. Al snel onstaan er spanningen tussen de twee mannen. Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren aan deze 'Sfeervolle thriller, die meer aandacht besteedt aan de relatie tussen de twee politiemannen dan aan de oplossing van de moordzaak. Uitstekend spel in zowel hoofd- als bijrollen.' De film ontving vijf Oscars voor onder meer acteur Rod Steiger, het scenario van Sterling Silliphant, demontage van Hal Ashby en voor de beste film.

Over Norman Jewison

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre / Mark Sullivan

Norman Frederick Jewison (Toronto, 21 juli 1926) is een Canadees acteur, regisseur en filmproducent.

Levensloop

Norman Jewison werd geboren in Toronto en reisde in de jaren 1950 door het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij geschokt was door het open racisme en de ongelijkheid. Door deze ervaring bleef hij de rest van zijn leven begaan met rassenkwesties en discriminatie, hetgeen merkbaar is in een aantal van zijn films, zoals In the Heat of the Night.

Jewison werd meerdere keren genomineerd voor een Oscar als beste regisseur, maar hij won nooit.

Filmografie

  • 1962: 40 Pounds of Trouble
  • 1963: The Thrill of It All
  • 1964: Send Me No Flowers
  • 1965: The Art of Love
  • 1965: The Cincinnati Kid
  • 1966: The Russians Are Coming, the Russians Are Coming
  • 1967: In the Heat of the Nig…Lees verder op Wikipedia

Suggesties