Dvd
Engels
Na de moord op een aantal zwarte rekruten van een Amerikaanse legerplaats in de Tweede Wereldoorlog stuurt het opperbevel een scherpzinnige aanklager om de zaak op te helderen. Omdat hij zwart is, krijgt hij aanvankelijk weinig medewerking
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
A soldier's story
Regisseur
Norman Jewison
Naar het werk van
Charles Fuller
Componist
Herbie Hancock
Acteur
Howard E. Rollins
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Tristar Home Video, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1984
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws
EAN
8712609743869

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Amerikaanse speelfilm uit 1984 speelt zich af in 1944 op een Amerikaanse legerplaats in Louisiana. Na een reeks onopgeloste moorden op zwarte soldaten stuurt de legertop de scherpzinnige advocaat Davenport (Rollins) om de zaak op te lossen. Omdat hij zwart is, krijgt hij in het begin weinig medewerking. Toch weet hij de zaak te ontrafelen, met een onverwacht resultaat. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 1/2 ster: '(...) Een beklemmende film met fraaie muziek (...).' De dvd bevat als extra onder meer de korte documentaire 'De weg naar de vrijheid' waarin verteld wordt over de strijd van zwarte Amerikaanse soldaten tegen discriminatie.

Over Norman Jewison

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre / Mark Sullivan

Norman Frederick Jewison (Toronto, 21 juli 1926) is een Canadees acteur, regisseur en filmproducent.

Levensloop

Norman Jewison werd geboren in Toronto en reisde in de jaren 1950 door het zuiden van de Verenigde Staten, waar hij geschokt was door het open racisme en de ongelijkheid. Door deze ervaring bleef hij de rest van zijn leven begaan met rassenkwesties en discriminatie, hetgeen merkbaar is in een aantal van zijn films, zoals In the Heat of the Night.

Jewison werd meerdere keren genomineerd voor een Oscar als beste regisseur, maar hij won nooit.

Filmografie

  • 1962: 40 Pounds of Trouble
  • 1963: The Thrill of It All
  • 1964: Send Me No Flowers
  • 1965: The Art of Love
  • 1965: The Cincinnati Kid
  • 1966: The Russians Are Coming, the Russians Are Coming
  • 1967: In the Heat of the Nig…Lees verder op Wikipedia