Het ei van egel

Nozomi Takahashi (auteur), Siska Goeminne (vertaler)
+1
Het ei van egel
×
Het ei van egel Het ei van egel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Egel wil ook een ei, net als Eend. Hij is helemaal gelukkig als hij een rond, stekelig ding vindt. Zijn vriendjes lachen hem uit, maar Egel wacht geduldig tot er een kleintje uitkomt. Prentenboek met eenvoudige collages in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Egels, Eieren
Titel
Het ei van egel
Auteur
Nozomi Takahashi
Vertaler
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'oeuf d'Hérisson
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389282 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een morgen ziet Egel Eend op een ei zitten, binnenkort krijgt Eend kuikens. Ik wil ook een ei, denkt Egel. En zomaar bij de boom vindt Egel zijn eigen ei: het is groen, rond en heeft stekels. Dat is het ei voor Egel. Hij zit erop en zorgt ervoor. Egels vriendjes moeten lachen en zeggen dat het geen ei is en dat er nooit iets uit zal komen. Tijdens een storm waait Egels ei weg en gaat het stuk. Toch komt er een kleintje uit te voorschijn. 'Minder is meer' is het devies dat op gaat voor dit prentenboek. Het korte heldere verhaal, dat ruimte laat voor de verbeelding, wordt bijgestaan door prettige eenvoudige, collages van de Japanse illustrator in gemengde techniek (collage, papier, verf). Een koddige, nieuwsgierige Egel leeft in een kleine wereld vol groen- en bruintinten. De eenvoudige tekst, in groot lettertype zonder schreef, staat in de prenten. Ingetogen maar krachtig prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Het ei van Egel

Wanneer Egel Eend haar eieren ziet uitbroeden, besluit Egel dat hij ook een ei wil. Onderaan een boom vindt Egel zijn ei. Het is rond en heeft veel stekels. Precies als hij. Egel koestert het als geen ander. Wanneer zijn vrienden langs komen, wijzen ze Egel er op dat zijn inspanningen voor niets zullen zijn. Dat is helemaal geen ei! ‘Wel waar’ roept Egel!
En dan komt er een hevige wind die het ei van Egel weg blaast. Egel rent het achterna. Wanneer hij zijn ei, helemaal gebroken, terugvindt, barst hij in tranen uit. Hebben zijn vrienden dan toch gelijk?
Een eeuwenoude wijsheid ‘Alles kan, als je er maar in gelooft’, wordt hier door de auteur Nozomi Takahashi, in een nieuw jasje gestoken. Vele emoties keren terug in dit eenvoudige verhaal: verwondering, ontroering, verdriet, boosheid ... Met enkele knip-, plak- en tamponeerkunsten weet de auteur-illustrator ze in de illustraties tot leven te brengen. Het lettertype is, net zoals de figuren uit het boek, rond en eenvoudig. S…Lees verder