Boek
Nederlands

Otto is een neushoorn

Ole Lund Kirkegaard (auteur), Niels Brouwer (vertaler)
+1
Otto is een neushoorn
×
Otto is een neushoorn Otto is een neushoorn
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Topper heeft onverwacht een gele neushoorn als huisdier. Maar hoe krijgt hij hem van de derde verdieping naar beneden? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Otto is een neushoorn
Auteur
Ole Lund Kirkegaard
Vertaler
Niels Brouwer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Otto er et naesehorn
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 1991 | Andere uitgaven
82 p. : ill.
ISBN
9789047505815 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Topper vindt op een dag een (tover)potlood. Hij tekent voor de grap een gele neushoorn met drie hoorns op de huiskamermuur. Opeens staat er een levende neushoorn, die alles opeet wat hij te pakken krijgt en die hij van de derde verdieping vandaan moet zien te krijgen. Een leuk fantasieverhaal met een originele oplossing voor het probleem. Otto is namelijk behoorlijk zwaar en er komen steeds meer mensen die zich met hem gaan bemoeien... Overzichtelijke bladspiegel, genummerde hoofdstukken. Korte zinnen en eenvoudig taalgebruik. Belangrijke woorden en zinnen zijn met hoofdletters gedrukt. Een twintigtal karikaturale zwart-witte pentekeningen van de auteur vult de tekst aan. Ze bepalen mede de sfeer van het boek. Kleurige omslag met enkele hoofdfiguren in een zachtgele achtergrond en een grote, groene belettering. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard (spreek uit: kier-ke-goor) (Aarhus, 29 juli 1940 - Juelsminde, 24 maart 1979) was een Deens schrijver van kinderboeken. Zijn boeken gingen voornamelijk over de relatie tussen kinderen en volwassenen. De hoofdrolspeler was vaak een antiheld.

Biografie

Na de middelbare school voer Ole Lund Kirkegaard enige tijd op een tanker. Hij had veel last van zeeziekte en moest daardoor stoppen met de zeevaart. Hierna heeft hij les gegeven op verschillende basisscholen, totdat een van zijn verhalen een prijs won, in 1966. Hij schreef hierna 9 andere boeken.

Ole Lund Kirkegaard overleed op 24 maart 1979 nadat hij dronken in de sneeuw was gevallen en doodvroor. Hij werd 38 jaar.

Bibliografie

De volgende boeken van Kirkegaard werden in het Nederlands vertaald: