Dvd

OTTO IS EEN NEUSHOORN

Topper heeft onverwacht een gele neushoorn als huisdier. Maar hoe krijgt hij hem van de derde verdieping naar beneden? Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
OTTO IS EEN NEUSHOORN
Auteur
Ole Lund Kirkegaard
ISBN
9789076858845

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deense 3D-animatiefilm uit 2013 van regisseur Kenneth Kainz naar het bekende kinderboek* van Ole Lund Kirkegaard. Het fantasierijke jongetje Topper (10) woont samen met zijn moeder op de bovenste verdieping van een gebouw. Hij mist zijn vader, trekt veel op met zijn beste vriend Hugo en is verliefd op zijn klasgenootje Sille. Op een dag vindt hij een (tover)potlood waarmee hij voor de grap een gele neushoorn op de huiskamermuur tekent. Opeens staat er een levende neushoorn, die alles opeet wat hij te pakken krijgt en die hij van de derde verdieping vandaan moet zien te krijgen. Coen van Zwol (NRC 20-11-'13) vindt de film '(…) een verademing naast het luide, hyperkinetische geweld van Amerikaanse kinderanimatie van Pixar, Disney of DreamWorks.’ Monica Meijer (Cinemagazine.nl) geeft 3 1/2 ster: ‘Eenzaamheid en fantasie, angst voor het onbekende, vriendschappen tegen alle vooroordelen in, het komt allemaal aan bod in deze vindingrijke animatiefilm, waarin de emoties overtuigen. De humor …Lees verder

Over Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard (spreek uit: kier-ke-goor) (Aarhus, 29 juli 1940 - Juelsminde, 24 maart 1979) was een Deens schrijver van kinderboeken. Zijn boeken gingen voornamelijk over de relatie tussen kinderen en volwassenen. De hoofdrolspeler was vaak een antiheld.

Biografie

Na de middelbare school voer Ole Lund Kirkegaard enige tijd op een tanker. Hij had veel last van zeeziekte en moest daardoor stoppen met de zeevaart. Hierna heeft hij les gegeven op verschillende basisscholen, totdat een van zijn verhalen een prijs won, in 1966. Hij schreef hierna 9 andere boeken.

Ole Lund Kirkegaard overleed op 24 maart 1979 nadat hij dronken in de sneeuw was gevallen en doodvroor. Hij werd 38 jaar.

Bibliografie

De volgende boeken van Kirkegaard werden in het Nederlands vertaald: