Iwan is de slapjanus van de school en wordt daardoor veel gepest. Op een dag komt hij een oud vrouwtje tegen. Hij mag van haar een wens doen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Pudding T
Auteur
Ole Lund Kirkegaard
ISBN
9789076858821

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deense kinderanimatiefilm van regisseur Michael Hegner (Niko; Lego Star Wars), gebaseerd op het bekende boek 'Pudding Tarzan'* van Ole Lund Kirkegaard. Eerder werd Kirkegaards boek 'Orla de kikkerslikker'** verfilmd. Hoofdpersoon is Iwan, een niet al te slimme jongen die op school, op straat en zelfs thuis wordt gepest. Zijn vader vindt hem een slapjanus en noemt hem Pudding Tarzan. Alleen de dochter van de hoofdmeester Lotty is zijn vriendin. Als Iwan een echte heks tegenkomt, gaan een dag lang al zijn wensen in vervulling en is hij sterker dan iedereen. Maar is dit wat hij wil? Pauline Kleijer (Volkskrant 6-12-'12) vindt de computeranimatie lelijk en het verhaal onnodig opgerekt en aangedikt. Monica Meijer (Cinemagazine, i) geeft 3 1/2 ster en schrijft: 'De film blijft gelukkig redelijk dicht bij die visuele verbeelding van de hoofdpersoon. (...) de animatiestijl is een explosie van kleuren, met grappig gevormde gebouwen in een kneuterig vakantieland-achtig dorpje, dat bevolkt wordt…Lees verder

Over Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard (spreek uit: kier-ke-goor) (Aarhus, 29 juli 1940 - Juelsminde, 24 maart 1979) was een Deens schrijver van kinderboeken. Zijn boeken gingen voornamelijk over de relatie tussen kinderen en volwassenen. De hoofdrolspeler was vaak een antiheld.

Biografie

Na de middelbare school voer Ole Lund Kirkegaard enige tijd op een tanker. Hij had veel last van zeeziekte en moest daardoor stoppen met de zeevaart. Hierna heeft hij les gegeven op verschillende basisscholen, totdat een van zijn verhalen een prijs won, in 1966. Hij schreef hierna 9 andere boeken.

Ole Lund Kirkegaard overleed op 24 maart 1979 nadat hij dronken in de sneeuw was gevallen en doodvroor. Hij werd 38 jaar.

Bibliografie

De volgende boeken van Kirkegaard werden in het Nederlands vertaald: