Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Iwan is de slapjanus van de school en wordt daardoor veel geplaagd. Hij zal ze allemaal eens laten zien wat hij kan als hij één dag lang alles mag wensen wat hij wil. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Pudding Tarzan / door Ole Lund Kirkegaard ; vert. door Niels Brouwer
Auteur
Ole Lund Kirkegaard
Vertaler
Niels Brouwer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2005 | Andere uitgaven
125 p. : ill.
Aantekening
Vert. Deens
ISBN
9000034930 9789000034932

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inmiddels bijna klassiek kinderboek van de jong gestorven Deense auteur (1940-1983). Het boek verscheen in 1976 voor het eerst, werd direct vertaald en kent inmiddels deze 9e druk. Het verhaal gaat over een niet al te slimme jongen, Iwan Olsen, die op school en op straat, en zelfs thuis wordt gepest. Omdat zijn vader vindt dat hij net zo groot en edel moet worden als Tarzan uit het boek van de bibliotheek, duwt hij hem de boom in. Als hij er echter weer uitvalt, noemt hij hem een 'Pudding Tarzan'. Als hij een echte heks tegenkomt, gaan een dag lang al zijn wensen in vervulling en is hij sterker dan iedereen. Daarna is alles weer precies hetzelfde. Deze nieuwe druk is mooi uitgevoerd op glad, wit papier; de illustraties van de auteur zijn ingekleurd. Een duidelijke letter, wisselende regellengtes en een ruime interlinie zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en de verwijzingen naar de plaatjes zijn soms aangepast. Geschikt voor kinderen me…Lees verder

Over Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard (spreek uit: kier-ke-goor) (Aarhus, 29 juli 1940 - Juelsminde, 24 maart 1979) was een Deens schrijver van kinderboeken. Zijn boeken gingen voornamelijk over de relatie tussen kinderen en volwassenen. De hoofdrolspeler was vaak een antiheld.

Biografie

Na de middelbare school voer Ole Lund Kirkegaard enige tijd op een tanker. Hij had veel last van zeeziekte en moest daardoor stoppen met de zeevaart. Hierna heeft hij les gegeven op verschillende basisscholen, totdat een van zijn verhalen een prijs won, in 1966. Hij schreef hierna 9 andere boeken.

Ole Lund Kirkegaard overleed op 24 maart 1979 nadat hij dronken in de sneeuw was gevallen en doodvroor. Hij werd 38 jaar.

Bibliografie

De volgende boeken van Kirkegaard werden in het Nederlands vertaald: