Boek
Nederlands

De duistere kruistocht

Oliver Bowden (auteur), Anne Douqué (vertaler)
+1
De duistere kruistocht
×
De duistere kruistocht De duistere kruistocht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In het 15e eeuwse Italië wordt de stad Florence beheerst door de rivaliteit tussen 2 invloedrijke families. Ezio is 17 en behoort tot één van deze families. Hij gaat over lijken om zijn belangrijke missie te volbrengen.
Titel
De duistere kruistocht
Auteur
Oliver Bowden
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret crusade
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017 | Andere uitgaven
443 p.
Aantekening
Geïnspireerd op Ubisoft’s game Assassin’s Creed II en Assassin’s Creed : the Brotherhood.
ISBN
9789026136870 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het Heilige Land van de dertiende eeuw krijgt de Assassijn Altaïr Ibn-La’Ahad de opdracht om negen belangrijke vijanden van de Assassijnen te vermoorden. Dit betreft belangrijke personen van de kruisridderordes en Arabische tegenstanders (al dan niet op historische personages gebaseerd). Het verhaal (raamvertelling) wordt verteld door Niccolo Polo, de vader van Marco. Er vloeit vooral veel bloed in deze verhalen, zowel bij de tegenstanders als in het gezin van Altaïr. Het boek is gebaseerd op het spel/game Assassin’s Creed, deel 3. De schrijver - pseudoniem van Anton Gill - is historicus (renaissance) en vooral broodschrijver. Het taalgebruik is behoorlijk eenvoudig, maar inhoudelijk is het verhaal afgestemd op jongeren. Op het voorplat staat Altaïr met ‘hood’ afgebeeld. Achterin een lijst met namen van personages. Voor de liefhebbers van de games wellicht aantrekkelijk spannende verhalen, maar met weinig uitgewerkte personages. Vanaf ca. 16 jaar.

Assassin's Creed. De duistere kruistocht

In dit boek wordt het levensverhaal van Altaïr verteld. De kennismaking met deze grootmeester van de orde van de Assassijnen lijkt bijzonder saai te worden. Altaïr krijgt immers al snel in het boek de opdracht om negen vijanden te verslaan. Negen sluipmoorden op een boeiende manier beschrijven, blijkt geen simpele opdracht te zijn. Op elke bladzijde sneuvelt wel iemand, waardoor er al snel gewenning aan deze gruwelijkheden optreedt. Na een paar moorden begint Altaïr te twijfelen over wat juist en wat kwaad is. Toch doet hij verder en gehoorzaamt hij blindelings aan zijn meester. Hij is immers door zijn roekeloosheid zijn plaats in de orde kwijt geraakt en kan deze enkel terugwinnen als Al Mualam hem gunstig gezind is. Dus moet hij wel naar zijn meester luisteren. Wanneer deze negen sluipmoorden gepleegd zijn, ontdekt Altaïr dat hij bedrogen werd. Gelukkig kan hij ook de bedrieger uitschakelen en wint hij zo alle aanzien in de orde terug. Van een nietsnut is hij ineens Meester van d…Lees verder

Suggesties