Deel van het leven van prinses Diana met de nadruk op de laatste jaren waarin zich meerdere romances voordeden, eindigend met het fatale auto-ongeluk in 1997.
Titel
Diana
Regisseur
Oliver Hirschbiegel
Naar het werk van
Kate Snell
Componist
Keefus Ciancia David Holmes
Scenarist
Stephen Jeffreys
Acteur
Naomi Watts
Taal
Engels
Uitgever
Twin Pics, [2014]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op het boek Diana: her last love van Kate Snell
EAN
5414939625213

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse biopic uit 2013 van Oliver Hirschbiegel (Downfall; Der Untergang), met Naomi Watts, Naveen Andrews e.a. Gebaseerd op het boek uit 2001 van Kate Snell getiteld Diana: Her last love.* Een deel van het leven van Prinses Diana van Groot-Brittannië met de nadruk op haar meer romantische privéleven waarin meerdere geheime liefdes zouden zijn geweest. Het verhaal focust op een geheime affaire met de Londense hartchirurg Hasnat Khan in de laatste twee jaren voor haar dood door het fatale ongeluk in 1997. Scott van der Winden (Cinemagazine,i) geeft slechts 2 (van 5) sterren: 'Diana' voelt vaak saai aan door het langzaam voortkabbelende verhaal. De liefde tussen de twee hoofdpersonen is niet zo overtuigend als het zou moeten zijn en wordt op soms onbedoeld lachwekkende wijze vertolkt. (...) De grootste slachtoffers hier zijn de twee hoofdrolspelers; Naomi Watts en Naveen Andrews. Beiden hebben eerder al bewezen wel aardig te kunnen acteren maar worden hier erg in de steek gelaten door ee…Lees verder

Over Oliver Hirschbiegel

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Manfred Werner - Tsui

Oliver Hirschbiegel (Hamburg, 29 december 1957) is een Duits filmregisseur. Tot zijn werk behoren films als Das Experiment en het controversiële Der Untergang.

Hirschbiegel studeerde aan de Universiteit van Hamburg. In 1986 regisseerde hij zijn eerste film voor het televisiefilmproject Das! Projekt waarvoor hij ook het manuscript had geschreven. Hij werd een succesvolle televisieregisseur die talrijke episodes van de televisieseries Tatort en van Commissaris Rex regisseerde.

Zijn eerste bioscoopfilm was het goed ontvangen Das Experiment. In 2004 trok hij wereldwijd aandacht met de film Der Untergang, gebaseerd op de laatste dagen van de Duitse nazidictator Adolf Hitler. De film leidde tot een uitvoerig debat in Duitsland over de afbeelding van nazileiders. Deze film leverde Hirschbiegel een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film op.

In 2007 kwam zijn eerste Hollywoodfilm The Invasion uit met rollen voor Nico…Lees verder op Wikipedia

Suggesties