Boek
Nederlands

De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Oliver Sacks (auteur)
+1
De man die zijn vrouw voor een hoed hield
×
De man die zijn vrouw voor een hoed hield De man die zijn vrouw voor een hoed hield

De man die zijn vrouw voor een hoed hield

Bundel met 24 verhalende opstellen over ziektegeschiedenissen van bijzondere patie͏̈nten met hersenstoornissen.
Titel
De man die zijn vrouw voor een hoed hield
Auteur
Oliver Sacks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The man who mistook his wife for a hat
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2019 | Andere uitgaven
287 p.
ISBN
9789023495574 (paperback)
Plaatsingssuggestie
606.1 (SISO) Hersenen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er zullen weinig lezers zijn die nog nooit van Oliver Sacks (1933-2015) gehoord hebben. Hij schreef een aantal populaire boeken; onder andere het verfilmde 'Awakenings'. Dit boek is de vrijwel ongewijzigde druk van het in 1986 verschenen boek met bizarre neurologische ziektegeschiedenissen uit een buitengewone praktijk. Sacks beschrijft 24 aparte case-histories, variërend van mensen met fantoomervaringen tot patiënten met autisme. Als een soort ontdekkingsreiziger showt hij ons zeldzame postzegels, waarbij de schrijver zelf niet uitblikt door bescheidenheid. Desondanks zijn het levendige, authentieke, fascinerende en vaak ontroerende ziektegeschiedenissen uit de praktijk van een bekend neuroloog. Normale druk.

Over Oliver Sacks

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Maria Popova

Oliver Wolf Sacks (Londen, 9 juli 1933 – New York, 30 augustus 2015) was een Brits neuroloog die vooral bekend is om zijn boeken over de menselijke kant van neurologische afwijkingen. Hij was hoogleraar neurologie aan de New York-universiteit en visiting professor aan de Universiteit van Warwick. In Nederland is Oliver Sacks ook bekend om zijn bijdrage aan de VPRO-televisieserie 'Een Schitterend Ongeluk' van Wim Kayzer.

Biografie

Sacks groeide op in een orthodox-joods gezin in Cricklewood, noordwest Londen. Hij was de jongste van vier kinderen van Samuel Sacks en Muriel Elsie Landau. Zijn beide ouders waren arts; zijn moeder was een van de eerste vrouwelijke Britse chirurgen. Hij studeerde medicijnen aan de Universiteit van Oxford en deed zijn assistentschappen aan de Universiteit van Californië - Los Angeles. Daarna vertrok hij in 1960 naar Canada om vervolgens in 1965 naar New York te gaan waar hij een eigen praktijk betr…Lees verder op Wikipedia