E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De rivier van het bewustzijn

Oliver Sacks (auteur), Otto Biersma (vertaler), Luud Dorresteyn (vertaler)
Oliver Sacks was bij vele lezers wereldwijd geliefd om zijn bijzondere neurologische casestudies, waarin hij er steeds in slaagde door de afwijkingen heen de mens te zien. Ook schreef hij enkele openhartige autobiografische werken waarin hij vertelde over de vele ontmoetingen en ervaringen die hem hebben gevormd.
In De rivier van het bewustzijn zijn essays bijeengebracht die getuige
Titel
De rivier van het bewustzijn
Auteur
Oliver Sacks
Vertaler
Otto Biersma Luud Dorresteyn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The river of consciousness
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789023475200
Plaatsingssuggestie
415.4 (SISO) Hersenen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Oliver Sacks

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Maria Popova

Oliver Wolf Sacks (Londen, 9 juli 1933 – New York, 30 augustus 2015) was een Brits neuroloog die vooral bekend is om zijn boeken over de menselijke kant van neurologische afwijkingen. Hij was hoogleraar neurologie aan de New York-universiteit en visiting professor aan de Universiteit van Warwick. In Nederland is Oliver Sacks ook bekend om zijn bijdrage aan de VPRO-televisieserie 'Een Schitterend Ongeluk' van Wim Kayzer.

Biografie

Sacks groeide op in een orthodox-joods gezin in Cricklewood, noordwest Londen. Hij was de jongste van vier kinderen van Samuel Sacks en Muriel Elsie Landau. Zijn beide ouders waren arts; zijn moeder was een van de eerste vrouwelijke Britse chirurgen. Hij studeerde medicijnen aan de Universiteit van Oxford en deed zijn assistentschappen aan de Universiteit van Californië - Los Angeles. Daarna vertrok hij in 1960 naar Canada om vervolgens in 1965 naar New York te gaan waar hij een eigen praktijk betr…Lees verder op Wikipedia