Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Niemand houdt Don Carlo tegen

Oliver Scherz (auteur), Marieke Hoogland (vertaler)
+1
Niemand houdt Don Carlo tegen
×
Niemand houdt Don Carlo tegen Niemand houdt Don Carlo tegen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Carlo (11) woont sinds een halfjaar helemaal in Italië. Carlo besluit hem te gaan zoeken. Maar de reis is langer en moeilijker dan hij dacht.
Titel
Niemand houdt Don Carlo tegen
Auteur
Oliver Scherz
Vertaler
Marieke Hoogland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Keiner hält Don Carlo auf
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
3 banden
Oorspr. uitgever
Holland
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Carlo (11, ik-figuur) mist zijn vader vreselijk, nadat die door zijn moeder in hun woonplaats Bochum in Duitsland op straat is gezet, en is verhuisd naar Palermo op Sicilië. Hij wil zijn vader terughalen, maar heeft geen idee van de afstand, noch de kosten van de reis. Gewapend met een koffer met zijn dierbaarste bezittingen gaat Carlo op pad. Onderweg treft hij o.a. een onwillige vrouw aan het treinloket, een louche taxichauffeur, een lieve, oude dame, een behulpzame familie en een slinkse jongen, allen niet geheel vrij van clichés. De reis kent een hoopvol einde. Kleine gestileerde zwart-witillustraties onderscheiden de etappes, locaties, vervoermiddelen en het tijdsverloop van de reis. Door korte fragmenten, korte zinnen, ruime bladspiegel en veel dialogen is het verhaal vrij gemakkelijk leesbaar. Carlo’s reis symboliseert het verlangen van kinderen van gescheiden ouders om het gezin bij elkaar te houden. Boeiend door de sympathieke hoofdpersoon, zijn grappige naïviteit en de serie…Lees verder

Niemand houdt Don Carlo tegen

Carlo is elf. Vijf maanden geleden zijn zijn ouders uit elkaar gegaan. Zijn papa is verhuisd naar Palermo, Italië. Carlo mist zijn papa. Maar mama is nog zo boos op hem dat ze niet over papa wil praten. Carlo wil zijn papa zo graag terug zien dat hij beslist om zelf dan maar naar Italië te trekken. Dat blijkt niet zo'n evidente opdracht. Maar ... niemand houdt Don Carlo tegen. Zelfs wanneer Carlo beroofd wordt in Italië, houdt hij de moed erin. Hij wil en zal zijn papa terug zien.

Een fantasierijk verhaal over een jongen die het moeilijk heeft om de scheiding tussen zijn ouders te verwerken. De tocht die hij onderneemt, is natuurlijk compleet ongeloofwaardig maar prettig om te lezen: heel avontuurlijk en met een (redelijk) happy end bovendien.