Blu-ray
Engels

Alexander revisited : the final cut

Oliver Stone (regisseur), Colin Farrell (acteur), Anthony Hopkins (acteur)
Het levensverhaal van Alexander de Grote, de Macedonische veroveraar die in de vierde eeuw v.Chr. het Griekse rijk tot wereldmacht verhief
Onderwerp
Alexander de Grote
Titel
Alexander revisited : the final cut / dir. by Oliver Stone ; screenplay by Oliver Stone ... [et al.]
Regisseur
Oliver Stone
Acteur
Colin Farrell Anthony Hopkins 1937- Angelina Jolie Val Kilmer Jared Leto Rosario Dawson
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2009
1 blu-ray
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 213 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777927571

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse biopic 'Alexander' uit 2004 van Oliver Stone vertelt het levensverhaal van Alexander de Grote, de Macedonische veroveraar die in de vierde eeuw v.Chr. het Griekse rijk tot wereldmacht verhief. In de hoofdrollen Colin Farrell (In Bruges, The new world) als Alexander, Angelina Jolie als zijn moeder Olympias en Jared Leto als zijn boezemvriend Hephaestion. Remke de Lange (Trouw 23-12-'05): 'Oliver Stone presenteert Alexanders politieke en morele superioriteit als een gegeven, niet iets wat hij moet bevechten of wat betwist kan worden. Dat gebrek aan relativering stelt teleur bij een filmmaker die te boek staat als kritisch en eigenzinnig. Toegegeven, visueel valt er een hoop te beleven: de decors, kostuums, veldslagen (in India zelfs met olifanten) en schitterende landschappen boeien moeiteloos.' Stone maakte in 2007 een 'final cut' waarvoor hij de film anders monteerde en bijna 40 minuten extra scènes toevoegde. De blu-ray bevat geen extra's.

Over Oliver Stone

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Gonzalez

William Oliver Stone (New York, 15 september 1946) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver. Hij heeft drie keer een Academy Award gewonnen.

Biografie en werk

Oliver Stone werd geboren in New York en is de zoon van een Joodse vader en een Franse moeder. Hoewel hij opgevoed is als anglicaan, bekeerde hij zich later tot het boeddhisme.

Stone was van april 1967 tot november 1968 in dienst bij het Amerikaanse leger en is een veteraan van de Vietnamoorlog. Het is deze periode die vaak als inspiratie zal dienen voor heel wat van zijn films. Zo begon hij zijn carrière als regisseur met een korte film rond de oorlog en later veroverde hij de wereld met Platoon, een film over de oorlog in Vietnam, een onderwerp dat hij in Born on the Fourth of July nogmaals belicht.

In 1987 verscheen de film Wall Street over de Amerikaanse beurs. In 2010 verscheen het vervolg op deze fil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties