Titel
Born on the fourth of July / dir. and screenplay by Oliver Stone ; based on the book by Ron Kovic
Regisseur
Oliver Stone
Naar het werk van
Ron Kovic
Acteur
Tom Cruise
Componist
John Williams 1932- (US I)
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2007 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1989
Speelduur
ca. 140 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Hebreeuws, Hongaars, Zweeds, Noors, Fins, IJslands, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
5050582498424 5050582312935

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Oliver Stone

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Gonzalez

William Oliver Stone (New York, 15 september 1946) is een Amerikaans filmregisseur. Hij heeft drie keer een Academy Award gewonnen.

Biografie en werk

Oliver Stone werd geboren in New York en is de zoon van een Joodse vader en een Franse moeder. Hoewel hij opgevoed is als anglicaan, bekeerde hij zich later tot het boeddhisme.

Stone was van april 1967 tot november 1968 in dienst bij het Amerikaanse leger en is een veteraan van de Vietnamoorlog. Het is deze periode die vaak als inspiratie zal dienen voor heel wat van zijn films. Zo begon hij zijn carrière als regisseur met een korte film rond de oorlog en later veroverde hij de wereld met Platoon, een film over de oorlog in Vietnam, een onderwerp dat hij in Born on the Fourth of July nogmaals belicht.

In 1987 verscheen de film Wall Street over de Amerikaanse beurs. In 2010 verscheen het vervolg op deze film, Wall Street: Money Never Sleep…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek