Titel
Platoon / written and dir. by Oliver Stone
Regisseur
Oliver Stone
Componist
Georges Delerue 1925-1992
Acteur
Tom Berenger Willem Dafoe Charlie Sheen
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: MGM DVD, © 2018 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1986
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Portugees, Zweeds, Deens, Noors, Fins, Pools
EAN
8712626092315

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Oliver Stone

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Gonzalez

William Oliver Stone (New York, 15 september 1946) is een Amerikaans filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver. Hij heeft drie keer een Academy Award gewonnen.

Biografie en werk

Oliver Stone werd geboren in New York en is de zoon van een Joodse vader en een Franse moeder. Hoewel hij opgevoed is als anglicaan, bekeerde hij zich later tot het boeddhisme.

Stone was van april 1967 tot november 1968 in dienst bij het Amerikaanse leger en is een veteraan van de Vietnamoorlog. Het is deze periode die vaak als inspiratie zal dienen voor heel wat van zijn films. Zo begon hij zijn carrière als regisseur met een korte film rond de oorlog en later veroverde hij de wereld met Platoon, een film over de oorlog in Vietnam, een onderwerp dat hij in Born on the Fourth of July nogmaals belicht.

In 1987 verscheen de film Wall Street over de Amerikaanse beurs. In 2010 verscheen het vervolg op deze fil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek