Dvd
Engels
Titel
Talk radio / dir. by Oliver Stone ; screenplay by Eric Bogosian ... [et al.] ; based on the play by Eric Bogosian and Tad Savinar and the book Talked to death : the life and murder of Alan Berg by Stephen Singular
Regisseur
Oliver Stone
Naar het werk van
Eric Bogosian Tad Savinar Stephen Singular
Componist
Stewart Copeland
Acteur
Alec Baldwin Ellen Greene
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Indies Home Entertainment, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1988
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8714025506585

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Oliver Stone

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Gonzalez

William Oliver Stone (New York, 15 september 1946) is een Amerikaans filmregisseur. Hij heeft drie keer een Academy Award gewonnen.

Biografie en werk

Oliver Stone werd geboren in New York en is de zoon van een Joodse vader en een Franse moeder. Hoewel hij opgevoed is als anglicaan, bekeerde hij zich later tot het boeddhisme.

Stone was van april 1967 tot november 1968 in dienst bij het Amerikaanse leger en is een veteraan van de Vietnamoorlog. Het is deze periode die vaak als inspiratie zal dienen voor heel wat van zijn films. Zo begon hij zijn carrière als regisseur met een korte film rond de oorlog en later veroverde hij de wereld met Platoon, een film over de oorlog in Vietnam, een onderwerp dat hij in Born on the Fourth of July nogmaals belicht.

In 1987 verscheen de film Wall Street over de Amerikaanse beurs. In 2010 verscheen het vervolg op deze film, Wall Street: Money Never Sleep…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek