Levensverhaal van de 43ste president van de Verenigde Staten, George W. Bush
Taal
Engels
Parallele titel
Oliver Stone's W.
Uitgever
Paradiso, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
124 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504073502

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gedramatiseerd levensverhaal van George W. Bush uit 2008 van Oliver Stone (o.a. ook Nixon en JFK), met Josh Brolin, Elizabeth Banks, Ellen Burstyn. Geboren in een vooraanstaande Amerikaanse familie lag er al van jongs af aan een grote druk op George. Hij had een onbezorgde jeugd en succes in het bedrijfsleven maar raakte aan de drank. De ontmoeting met zijn vrouw en zijn bekering tot het geloof brachten grote veranderingen in zijn leven. Coen van Zwol (NRC 29-10-'08): 'Een middelmatige, gefrustreerde man die veel te ver is gekomen: W. is een uitgebalanceerd, weinig verrassend portret.' Floortje Smit (Volkskrant 3010-'08): 'Oké, bijster slim komt de zittende president niet over. Maar W. is een mild portret van Bush. Tenminste, verhoudingsgewijs dan: van de politiek geengageerde Stone verwacht je een venijnig pamflet, zoals Nixon (1995). (...) In deze biopic wil hij tonen hoe een niet al te snuggere, blind op God vertrouwende ex-alcoholist in hemelsnaam de meest prestigieuze baan ter we…Lees verder

Over Oliver Stone

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Gonzalez

William Oliver Stone (New York, 15 september 1946) is een Amerikaans filmregisseur. Hij heeft drie keer een Academy Award gewonnen.

Biografie en werk

Oliver Stone werd geboren in New York en is de zoon van een Joodse vader en een Franse moeder. Hoewel hij opgevoed is als anglicaan, bekeerde hij zich later tot het boeddhisme.

Stone was van april 1967 tot november 1968 in dienst bij het Amerikaanse leger en is een veteraan van de Vietnamoorlog. Het is deze periode die vaak als inspiratie zal dienen voor heel wat van zijn films. Zo begon hij zijn carrière als regisseur met een korte film rond de oorlog en later veroverde hij de wereld met Platoon, een film over de oorlog in Vietnam, een onderwerp dat hij in Born on the Fourth of July nogmaals belicht.

In 1987 verscheen de film Wall Street over de Amerikaanse beurs. In 2010 verscheen het vervolg op deze film, Wall Street: Money Never Sleep…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek