Een jonge beursmakelaar wint het vertrouwen van een multimiljonair door hem voorinformatie te verstrekken over aandelenkoersen. In korte tijd vergaart hij een fortuin, maar draait het gevang in als het mis gaat
Onderwerp
Beurs, Hebzucht, Macht
Titel
Wall Street
Regisseur
Oliver Stone
Componist
Stewart Copeland
Acteur
Michael Douglas Charlie Sheen Daryl Hannah
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1987
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626044611

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans psychodrama uit 1987 onder regie van Oliver Stone (Salvador, Platoon). Met Charlie Sheen, Michael Douglas, Daryl Hannah e.a. Een jonge, ambitieuze beursmakelaar, die niets bereikt bij een effectenmakelaar in New York, weet het vertrouwen te winnen van de meest succesvolle bankier op Wall Street. Om bij de bankier in de gunst te komen geeft hij hem voor-informatie over zaken die op de beurs gaande zijn. In korte tijd vergaart hij een fortuin maar draait het gevang in als het misgaat. Volkskrant recensent Peter van Bueren vindt dat 'de hele film imponeert door de techniek, de knappe montage... en vooral het knappe acteren, maar uiteindelijk een weinig zeggende indruk achter laat.' Speelfilmencyclopedie (5e ed.) geeft de film 3 1/2 ster: 'Je zit van het begin tot het eind op het puntje van je stoel in spanning te kijken.' De dvd bevat een aantal interessante extra's.

Over Oliver Stone

CC BY 2.0 - Foto van/door Ivan Gonzalez

William Oliver Stone (New York, 15 september 1946) is een Amerikaans filmregisseur. Hij heeft drie keer een Academy Award gewonnen.

Biografie en werk

Oliver Stone werd geboren in New York en is de zoon van een Joodse vader en een Franse moeder. Hoewel hij opgevoed is als anglicaan, bekeerde hij zich later tot het boeddhisme.

Stone was van april 1967 tot november 1968 in dienst bij het Amerikaanse leger en is een veteraan van de Vietnamoorlog. Het is deze periode die vaak als inspiratie zal dienen voor heel wat van zijn films. Zo begon hij zijn carrière als regisseur met een korte film rond de oorlog en later veroverde hij de wereld met Platoon, een film over de oorlog in Vietnam, een onderwerp dat hij in Born on the Fourth of July nogmaals belicht.

In 1987 verscheen de film Wall Street over de Amerikaanse beurs. In 2010 verscheen het vervolg op deze film, Wall Street: Money Never Sleep…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek