Boek
Nederlands

Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk!

Olivier Dunrea (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk!
×
Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk! Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk!

Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bundel met vier verhalen over de ganzenvriendjes Gonnie, Gijsje en Ollie en hun kleine avonturen. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Bevat
Titel
Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk!
Auteur
Olivier Dunrea
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[126] p. : ill. + dvd
ISBN
9789025761158 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verhalen A-Z (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met vier eerder afzonderlijk verschenen verhalen over de aandoenlijke gansjes. Gonnie en Gijsje zijn dikke vrienden; ze kunnen niet zonder elkaar en beleven hun kleine avontuurtjes samen, met hun respectieflijke rode en blauwe laarsjes aan. Ze spelen, duiken in de vijver en doen alles samen, zoals duidelijk wordt in de eerste twee verhalen. Een derde gansje, Ollie, wil aanvankelijk niet uit zijn ei komen. Gonnie en Gijsje wachten al weken op hem en proberen van alles, maar Ollie blijft zitten waar hij zit. Tot het zijn tijd is. Dan komt de verrassing: Ollie is een bruin gansje. In het laatste verhaaltje doet Ollie alles na wat Gonnie en Gijsje doen. En natuurlijk wil hij ook laarsjes. Maar als hij die van zijn vriendjes aan mag, vindt hij ze veel te warm. De tekeningen zijn grappig, er is veel wit op de pagina’s en de (jonge) gansjes zijn vertederend en geestig afgebeeld. De ondersteunende tekst bestaat uit korte begeleidende zinnen, gedrukt in een grote schreefloze letter. Zee…Lees verder

Gonnie en Gijsje ... en Ollie natuurlijk!

De verhalen in dit boek verschenen eerder als losse boekjes onder de titels: 'Gonnie', 'Gonnie en Gijsje', 'Ollie' en 'Ollie wil ook'. In de vier verhaaltjes over de gansjes spelen hun laarsjes een grote rol: de rode van Gonnie en de blauwe van haar vriendinnetje Gijsje. Wanneer in de derde boekje de kleine Ollie eindelijk uit het ei komt, is hij klaar om in het vierde ook om laarsjes te zeuren. Hij krijgt van ieder één laarsje: één rood en één blauw. Ollie vindt ze te warm en trekt ze uit. Dan liever zwemmen om af te koelen zonder laarzen. Heel mooie uitgave over de gansjes. Schattige illustraties met weinig tekst, helemaal op maat en goed verstaanbaar voor heel jonge kinderen. De vier verhaaltjes worden ook voorgelezen op de bijhorende dvd door Georgina Verbaan, met aniamties én een extra verhaaltje over het kerstfeest.