Boek
Frans

Un chasseur de lions : roman

Olivier Rolin (auteur)

Un chasseur de lions : roman

In de reeks:
Een 19de-eeuwse ontdekkingsreiziger en zijn vriend, de schilder Manet, beleven vele avonturen.
Titel
Un chasseur de lions : roman
Auteur
Olivier Rolin
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Seuil, 2008
234 p.
ISBN
9782020846493

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er zijn minstens drie lagen in het boek: de lotgevallen van de 19de-eeuwse avonturier Pertuiset, het leven en werk van de schilder Manet en het leven het leven van de schrijver die 25 jaar geleden een boek kocht over een expeditie naar Vuurland ondernomen door Pertuiset. Het boek speelt zich af in Afrika, Zuid-Amerika en Parijs. Pertuiset was wapenhandelaar, magnetiseur, uitvinder, ontdekkingsreiziger, vrouwenliefhebbber, leeuwenjager maar ook een goede vriend van de schilder Manet.We maken kennis met een bonte stoet personages die rondreizen in exotische landschappen in vaak roerige tijden, zoals revoluties in Peru en de Frans-Duitse oorlog. Tussen de avonturen door ontmoeten we de schrijver en in de laatste alinea onthult hij waar het hem om te doen was: de leeuw waar je op jaagde, de schat die je zocht, het was zoals altijd de verloren tijd. Je wilt laten herleven wat voorbij is en tegelijkertijd is er de dreiging van het verstrijken van de tijd. Dit is een heel ander boek dan zijn…Lees verder

Over Olivier Rolin

Olivier Rolin (Boulogne-Billancourt, 17 mei 1947) is een Frans schrijver .

Biografie

Olivier Rolin bracht zijn kinderjaren door in Senegal. Hij studeerde in Parijs aan het lycée Louis-le-Grand en de École normale supérieure, waar hij de opleiding wijsbegeerte en letteren volgde. Hij trad toe tot de maoïstische Gauche prolétarienne. Uit deze periode putte hij inspiratie voor zijn romans Phénomène Futur en Tigre en papier. Hij schreef als freelancejournalist voor de bladen Libération en Le Nouvel Observateur.

Zijn broer Jean Rolin is eveneens schrijver.

Olivier Rolin woont in Parijs en Bretagne.

In 1994 kreeg hij de Prix Femina voor Port-Soudan en in 2003 de Prix France Culture voor Tigre en papier. Un chasseur de lions stond in 2008 op de shortlists voor de Prix Goncourt, Prix Renaudot, Prix Medicis en de Prix de l'Académie française.

Lees verder op Wikipedia