Strip
Nederlands

De man die zijn baard liet groeien

De man die zijn baard liet groeien

In de verhalenbundeling De man die zijn baard liet groeien laat Olivier Schrauwen zijn rijke verbeelding en virtuose tekeningen op ons los. Hij neemt ons mee in een dolle rit op de roestjsbaan, ontlokt ons onderweg kreten van opwinding en verbazing, en laat ons aan het einde van de rit adem- en woordloos achter. De man die zijn baard liet groeien, een boek dat My Boy moeiteloos evenaart.
Titel
De man die zijn baard liet groeien
Auteur
Olivier Schrauwen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2010
[112] p. : ill.
ISBN
9789076708966 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De nieuwe publicatie van de stripmaker Olivier Schrauwen is opnieuw een verzameling van korte verhalen, die losjes verbonden zijn door motieven, verwijzingen en thema's. De titel van de bundel, De man die zijn baard liet groeien, is geleend van een verhaal, waarin je enkele van die Schrauwensiaanse stijlaspecten kunt herkennen. Een man met een baard wordt naar buiten begeleid (uit de gevangenis?) en begint aan een lange wandeling. Er gebeurt nauwelijks iets, behalve dat hij even met de broek omlaag een boom knuffelt, tot hij moet rennen om een trein te halen. Hij loopt een oude man omver, wordt achternagezeten, mist de trein, moet vanwege zijn achtervolgers op de sporen blijven lopen en verdwijnt uiteindelijk in een donkere tunnel.

Dan verandert het tekstloze zwart-witverhaal met zes vakjes per pagina opeens in een kleurrijke droom met telkens één grote tekening per pagina ? al dan niet verdeeld in verschillende scènes. Van de man met de baard wordt opnieuw afscheid geno…Lees verder