Boek
Nederlands

Liefde en vriendschap : een filosofisch prentenboek

Oscar Brenifier (auteur), Jacques Després (illustrator), Michael De Cock (bewerker)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Aan de hand van twaalf tegengestelde ideee͏̈n ga je op zoek naar de betekenis van liefde en vriendschap. Met computertekeningen in kleur. Om samen met kinderen vanaf ca. 7 tot 12 jaar over te praten.
Titel
Liefde en vriendschap : een filosofisch prentenboek
Auteur
Oscar Brenifier
Illustrator
Jacques Després
Bewerker
Michael De Cock
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'amour et l'amitié
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2011 | Andere uitgaves
[30] p. : ill.
ISBN
9789079806102 (hardback)
Plaatsingssuggestie
110 (SISO) Geloven - Denken (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat is volgens jou liefde? En vriendschap? Heeft het te maken met plichten? Of ben je vrij om te kiezen? Ben je altijd aardig voor elkaar? Of is het pas vriendschap als je dat juist niet bent? Heeft het te maken met verwachtingen? Met jezelf zijn? Of juist met je helden nadoen? Wat denk/vind jij? In dit filosofisch prentenboek komen deze vragen in twaalf tegenstellingen voorbij. De tegenstellingen zijn uitgebeeld in paginagrote illustraties, die met de computer zijn gemaakt: eenvoudige poppetjes, afgewogen kleurgebruik en enige kleine voorwerpen die de inhoud van de tegenstelling mede verbeelden. De tekst bij elke illustratie is kort en vraagt om zelf te lezen een technisch hoog leesniveau. De kern van de tegenstelling is afgedrukt in een andere kleur en in een iets groter lettertype. Illustratie en tekst (vraagstelling) zorgen er samen voor dat de (jonge) lezer uitgenodigd en uitgedaagd wordt om over deze vragen na te denken en om een eigen mening te formuleren. Samen met anderen fil…Lees verder

Liefde en vriendschap

Is liefde voor iedereen weggelegd en bestaan er verschillende soorten verliefdheid? Moet liefde beantwoord worden of mag je niets in de plaats verwachten? Ben je verplicht van je ouders te houden of ben je vrij dat te kiezen? Iedereen heeft er een andere mening over: sommigen vinden het één, anderen het ander. Aan de hand van twaalf tegengestelde ideeën ga je op zoek naar de betekenis van liefde en vriendschap.
Dit prentenboek zet aan tot nadenken over gevoelens en geeft op een eenvoudige manier een eerste aanzet tot filosoferen. Enkele lijntjes tekst bevatten steeds een andere vraag. Antwoorden staan er niet in, want die moet je zelf verzinnen. Niet gemakkelijk en al snel zal je merken dat er geen eenduidig antwoord is op de vragen die gesteld worden.
Origineel en kleurrijk geïllustreerd met een heleboel popjes die op paginagrote illustraties weergeven waarover het gaat. De pagina’s hebben steeds wisselende kleuren en de tekst staat in de gekleurde bladzijde gedrukt. Een …Lees verder

Suggesties