Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een oudere weduwe probeert haar zoon zelfstandig te laten worden om zelf een nieuw leven te kunnen beginnen.
Onderwerp
Moeder-zoonrelatie
Titel
Dentz
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2000 | Andere uitgaves
238 p.
ISBN
90-214-5322-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Roman over een weduwe van middelbare leeftijd. Haar man is enkele jaren geleden gestorven en zij bleef achter met een dochter en een zoon. De dochter, met wie zij een haat/liefde-verhouding heeft, woont sinds enige tijd op een woonboot. De roman vertelt over de 'strijd' die moeder en zoon voeren om hem zover te krijgen dat ook hij op zichzelf gaat wonen. Pas dan, zo denkt de weduwe Dentz, zal het gezin gelukkig kunnen worden. En niet in de laatste plaats zij zelf, een vrouw die niet kan accepteren dat zij op vijfenvijftigjarige leeftijd al afgedaan zou hebben. Het liefst zou zij een jonge minnaar nemen. Haar pogingen daartoe zijn zeer vermakelijk. Dit geldt trouwens voor het hele boek: in een zeer prettig leesbare stijl wordt een eigenlijk zeer serieus verhaal op uiterst lichtvoetige en amusante wijze verteld. Naast de bovenste betekenis'laag' zijn in deze roman nog andere interessante lagen te ontdekken. Kortom: een geslaagd boek. Goedkope herdruk als paperback; kleine druk.

Over Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard (Harderwijk, 30 mei 1964) is een Nederlandse schrijver.

Leven en werk

Van den Boogaard groeide op in Suriname en in Nederland. Hij werkte korte tijd op een advocatenkantoor alvorens zich fulltime aan het schrijven te wijden.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij romans bij Querido, De Arbeiderspers, De Prom en De Bezige Bij. Onder het pseudoniem Emmanuel Lipp schreef hij, samen met zijn partner Steven Van Watermeulen, de roman Chinchilla Song. Met Van Watermeulen schreef hij tevens de roman Zeeduivel voor Amalia, onder het pseudoniem Pearl Sweetlife. Deze beide romans werden bij De Geus gepubliceerd.

Reeds vele jaren verschijnt er elke vrijdag een column van zijn hand in de Vlaamse krant De Standaard. Voorheen publiceerde hij deze column op maandag, onder de titel De man op maandag.

Van den Boogaard was van 2011 tot 2016 artistiek directeur van het Hoger …Lees verder op Wikipedia