Boek
Nederlands

Lava lounge ; De nacht van de bonobo's

Lava lounge ; De nacht van de bonobo's

In de reeks:
Twee toneelteksten.
Titel
Lava lounge ; De nacht van de bonobo's
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: International Theatre and Film Books, 2002
102, 108 p.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
90-6403-624-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oscar van den Boogaard (1964) is vooral bekend door zijn romans (o.a. 'Liefdesdood'). In dit boek zijn twee toneelstukken van zijn hand verenigd: 'De nacht van de bonobo's', in 2002 geschreven voor Toneelgroep Amsterdam, en 'Lava Lounge', dat hij schreef voor het RO-theater. 'De nacht van de bonobo's' is een typische zedenkomedie. Vier mannen en drie vrouwen komen bij elkaar rond een villa op een zuidelijk eiland. Ze kijken alleen naar elkaar en hun xtc-pilletjes. Leeg en ontluisterend, maar net iets te tam geschreven. Enige ontwikkeling is er niet en de karakters blijven flinterdun. 'Lava Lounge' is als toneelstuk beter: geheimzinniger en vreemder. De man in het stuk, Blitz, praat in 30 afwisselende scènes met drie verschillende vrouwen: één met gebroken been, één zittend bij de verwarming en één op het tapijt. Zijn ze zijn geliefde, zijn zus en zijn moeder? Zeker is dat Blitz het onderspit delft. 'Ik was de hond die ik aaide.' Uitgave in keerdruk: beide stukken zijn als voorkant te …Lees verder

Over Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard (Harderwijk, 30 mei 1964) is een Nederlandse schrijver.

Leven en werk

Van den Boogaard groeide op in Suriname en in Nederland. Hij werkte korte tijd op een advocatenkantoor alvorens zich fulltime aan het schrijven te wijden.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij romans bij Querido, De Arbeiderspers, De Prom en De Bezige Bij. Onder het pseudoniem Emmanuel Lipp schreef hij, samen met zijn partner Steven Van Watermeulen, de roman Chinchilla Song. Met Van Watermeulen schreef hij tevens de roman Zeeduivel voor Amalia, onder het pseudoniem Pearl Sweetlife. Deze beide romans werden bij De Geus gepubliceerd.

Reeds vele jaren verschijnt er elke vrijdag een column van zijn hand in de Vlaamse krant De Standaard. Voorheen publiceerde hij deze column op maandag, onder de titel De man op maandag.

Van den Boogaard was van 2011 tot 2016 artistiek directeur van het Hoger …Lees verder op Wikipedia

Suggesties