De gelukkige prins

Oscar Wilde (auteur), Jane Ray (illustrator)
+1
De gelukkige prins
×
De gelukkige prins De gelukkige prins
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Hoog boven de stad staat het beeld van de Gelukkige Prins, bedekt met een laag van het fijnste bladgoud. Maar zijn hart doet pijn van de armoede en ellende die hij ziet. Een zwaluw haalt laagje voor laagje het bladgoud van zijn lichaam om het de armen in de stad te brengen.
Titel
De gelukkige prins / Wilde, Oscar ; met ill. van Ray, Jane
Auteur
Oscar Wilde
Illustrator
Jane Ray
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The happy prince
Uitgever
Zeist: Christofoor, 1994
[32] p. : ill.
ISBN
90-6238-594-X

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Oscar Wilde

Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde (Dublin, 16 oktober 1854 — Parijs, 30 november 1900) was een schrijver, dichter en estheet van Ierse afkomst die een groot deel van zijn leven in Engeland heeft gewoond.

Levensloop

Jong en revolutionair

Oscar Wilde werd geboren als de jongste zoon van Sir William en Lady Jane Wilde. Zijn moeder, Jane Francesca Elgee (1826-1896), was in Ierland bekend als een zeer nationalistisch schrijfster onder het pseudoniem Speranza. Ook vertaalde zij boeken uit het Frans en Duits. Zijn vader (1815-1876) was een vooraanstaand oog- en oorchirurg en schreef boeken over archeologie en folklore. Voor hij met Jane trouwde stond hij bekend als rokkenjager. Dit resulteerde in drie buitenechtelijke kinderen waaronder de in 1838 geboren Henry Wilson. Zijn achternaam suggereert: Wilde’s son. De familie Wilde behoorde tot de Anglo-Ierse protestantse bovenlaag…Lees verder op Wikipedia

Suggesties