Dvd
Nederlands

Thor : de legende van Walhalla

Óskar Jónasson (regisseur), Stephen McKeon (componist), Jandino Asporaat (uitvoerder)
Thor, zoon van de oppergod Odin, krijgt per ongeluk een bijzondere hamer met speciale krachten toegeworpen vanuit het Walhalla. Die komt goed van pas als een boze koningin zijn dorp binnenvalt. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Thor : de legende van Walhalla
Regisseur
Óskar Jónasson
Componist
Stephen McKeon
Uitvoerder
Jandino Asporaat  (stem) Patty Brard  (stem) Veerle Dobbelaere  (stem) Vajèn Van den Bosch  (stem) Warre Borgmans  (stem)
Uniforme titel
Hetjur Valhallar, Þór
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Bridge, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
88 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983958470

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

IJslandse co-productie van Óskar Jónasson, Toby Genkel en Gunnar Karlsson. In deze 3D-animatiefilm wil de wat onhandige, naïeve Thor graag een held zijn. Hij werkt echter in de smederij van zijn ouders. Als hij per ongeluk een bijzondere hamer vanuit het Walhalla toegeworpen krijgt van zijn echte vader, de oppergod Odin, krijgt hij de beschikking over bijzondere krachten. Die moet hij nog wel leren gebruiken, maar gelukkig kan de hamer praten. Als de boosaardige ijskoningin en haar leger uit de onderwereld zijn dorp binnenvalen, wil Thor de mensen redden. Zijn strijd brengt hem zowel in de hemel als in de hel. Raymond van den Boogaard (NRC 2-8-'12): 'De makers hebben hun fantasie inventief de vrije loop gelaten bij de verbeelding van de Germaanse metafysica, maar helaas lijdt de film enigszins aan gebrek aan spanning in de verhaalopbouw.' Mirthe Brethouwer (Cinemagazine, i) echter noemt het '(...) een komische film, met een aardig verhaal, dat eens een keer niet over de bekende mythol…Lees verder